Pojačan nadzor brzine kretanja vozila: “Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama”

Autor: DK

POŽEGA – Na području cijele Hrvatske policijski službenici provode 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija se provodi u susradnji s TISPOL-om, mrežom prometnih policija Europe danas od 06 sati do sutra, četvrtka 19.listopada do 06 sati. Cilj akcije je uz represivno djelovati i preventivno na sve sudionike u prometu u što smo se mogli uvjeriti dok smo bili prisutni s jednom od policijskih ophodnji koji su nadzor provodili kod požeške opće bolnice u Osječkoj ulici.

Prema riječima glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske Ivane Radić akcija  se provodi na više lokacija u naseljenom i izvan naseljenog mjesta koje su mogli sami građani predlagati.

-Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u osam mjeseci 2017. godine, od ukupno 216 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5 posto poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine. Više 3.900 prometnih prekršaja u prvih devet mjeseci ove godine, upravo je vezano za nedozvoljenu brzinu koja je najčešća okolnost koja prethodi prometnim nesrećama i to u gotovo 18 posto Današnja akcija provodi se na razini cijele Hrvatske, a pri tom su nam pomagači građani koji su nam predložili lokacije za nadzor brzine. Nadamo se da će i ova akcija biti uspješna, a građane i nadalje pozivamo da nam dostavljaju lokacije na kojima žele nadzor brzine – rekla je Ivana Radić glasnogovornica PU požeško-slavonske.

U zakonu je uz novčane kazne za nedozvoljenu brzinu propisana i moguća kazna zatvora do 60 dana. Stoga vozači oprez i poštujte prometne znakove.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: