Pohod po Papučkim putevima do Nevoljaša i Jankovca [FOTO]

Autor: D.K.
Sunčanu i toplu nedjelju članovi Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege iskoristili su za još jedan zanimljivi planinarski izlet pun dobre i pozitivne energije, te druženja. Već po tradiciji planinari su se okupili u Požegi, te se zaputili vozilima prema Velikoj točnije Planinarskom domu Lapjak gdje su ostavili automobile.
potom su krenuli uz Dubočanku do Jezerca. Od te lokacije uspon je krenuo nekadašnjom skijaškom stazom koju su izgradili 80- tih godina prošlog stoljeća vrijedni članovi i entuzijasti Gorske službe spašavanja  koja je u to vrijeme bio dio Sokolovca.
Uslijedila je stanka koju su planinari iskoristili za odmor, okrjepu, te degustaciju raznih slavonskih proizvoda i delicija. Svakako da se pronašla koja kapljica čuvenih slavonskih vina da ispere žedna grla. Uživalo se na toplom suncu i lijepom vremenu koje je podsjećalo više na proljeće nego na zimu. Potaknuti vremenom jedna grupica je odlučila produžiti do Jankovca te uživati u njegovim ljepotama.
Povratak prema Velikoj je išao putem Tri bora nakon čega je uslijedilo spuštanje Šulerovim putem prema Veličkim livadama. Puni dobrog raspoloženja planinari su krenuli svojim kućama u iščekivanju novih planinarskih pothvata.
Vodič izleta je bio iskusni planinar Branimir Bartolović. Idućeg vikenda Sokolovac točnije njegova sekcija Kapavac iz Zakorenja organizira 11. pohod na Kapavac najviši vrh Požeške gore. Požeški planinari pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže na ovoj zanimljivoj manifestaciji.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek