Pohod pedesetak lovaca uključujući gostujuće donio dobar lovački plijen /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

ČAGLIN – Lovačko društvo „Vidra“ iz Čaglina upriličila je u županijskom  lovištu broj XI/116 otvorenje sezone lova na visoku divljač što je ujedno bio i gostinjski lov jer je među pedesetak ovdašnjih lovaca bilo mnogo gostujućih iz društava sa područja Požeško-slavonske županije, te iz susjednih lovišta s područja Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije. Među njima su bili i bračni par Jakobovac iz Gunje pokraj Županje, članovi tamošnjeg društva „Ris“ sa još dva tamošnja lovca. Tako je nastavljena suradnja Gunjanaca i Čaglinaca nakon što su lovci „Vidre“ prije dvije godine sudjelovali na radnim akcijama obnove obiteljske kuće bračnog para Jakobovac koja je znatno oštećena poplavama.

-Lov je bio dosta uspješan, vidjeli smo mnogo divljači, te ukupno odstrijelili pet divljih svinja kojima je bogat ovaj kraj – ističe Željko Balen, predsjednik LD „Vidra“ i dodaje da ovim odstrelom svinja pokušavaju umanjiti štete koje bi tijekom jesenskih mjeseci ta divljač pričinila u kukuruznim poljima Čaglina i okoline.

Nakon povratka iz cjelodnevnog lova lovnik Nikola Krmpotić iz Našica je pozvao sudionike da odaju počast divljači što je i učinjeno.

Inače, čaglinski lovci proteklih dana imali su u svome lovištu prvu riku jelena što ih je oduševilo, te motiviralo za daljnje aktivnosti u njihovom lovištu koje slijede tijekom nadolazećih hladnijih dana.

/Foto: D.Mirković /

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot