Pohod na Požešku goru uz različite sdržaje dan za pamćenje učenicima Kanižlićeve škole /FOTO/

Autor: D.K.

I ove godine Osnovna škola Antuna Kanižlića pridružila se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti 2022. pod sloganom „ Kombiniraj i kreći se“. Kroz izvanučioničnu nastavu planinarskim aktivnostima pohodili Požešku goru i ostale lokacije u gradu Požegi. U vinogradima su ih ugostili domaći vinogradari, pokazali svoje rodne vinograde i častili se domaćim delicijama. Učenici su kroz izvanučioničnu nastavu ponavljali poznate sadržaje, ali i učili nove.

Uz pomoć Gorske službe spašavanja, koji su godinama vjerni pratioci, učenici su sudjelovali u akciji treninga psa, traženje nestale osobe koja je učenicima bila vrlo dojmljiva. U prilog učenicima i učiteljima išlo je i lijepo vrijeme koje je upotpunilo ovu planinarsku priču.

„ Prošle godine smo imali napad stršljena, srećom ove godine smo se mimoišli i sve je prošlo u najboljem redu. Kao voditeljica ovog bogatog projekta, sretna sam i ispunjena što smo izvrsno odradili sve zadane aktivnosti, a i ponosna na svoj tim koji sam imala oko sebe i koji mi je pomagao u realizaciji. Nadam se da smo barem dijelom osvijestili kod građana, potrebu za kretanjem, boravkom u prirodi, planinarenjem, vožnju biciklom, a u novije vrijeme i romobilima te promišljanje o našem okolišu i kvaliteti zraka koje ostavljamo našim budućim generacijama“ rekla nam je voditeljica projekta, učiteljica Joana Marić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88