Pogodnosti u Pleternici koje se mogu samo poželjeti: “U 2018. godini želimo još jače i značajnije dodjeljivati potpore za rast i razvoj poduzetnika i pokretanja poslovanja”

Autor: D.K.

PLETERNICA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u gradu Pleternici koju je održala gradonačelnica Antonija Jozić, s kojom su bili njeni zamjenici Domagoj Katić i Ante Barbarić te Marija Šarić predstavljen je novi način potpora za rast i razvoj poduzetnika i pokretanja poslovanja.

-Na današnjoj tiskovnoj konferenciji namjera nam je upoznati građane grada Pleternice, prvenstveno poduzetnike, o mjerama koje će grad Pleternica u sljedećoj godini dodjeljivati za potpore poduzetništvu. Dakle, svim oni koje žele investirati na području našeg grada šaljemo našim jasnu poruku d osim svih onih potpora koje smo do sada imali, kroz sve ove godine u proračunu, osim svih velikih ulaganja koje smo imali u poduzetničku infrastrukturu, od Industrijske zone do poduzetničkih potpornih institucija, Poduzetničkog centra i Inkubatora u 2018. godini želimo još jače i značajnije dodjeljivati potpore za rast i razvoj naših poduzetnika i pokretanja poslovanja na području grada Pleternice. Za ove potpore je u proračunu, koji bi trebao biti usvojen planirano milijun kuna potpora za poduzetnike koje će raditi na području našeg grada. Mi smo do sada imali potpore u smislu niske cijene u Industrijskoj zoni, najma poduzetničkog prostora i oslobađanja komunalnih troškova. Kroz ovaj program grada Pleternice koji bi trebao biti usvojen na Gradskom vijeću. Sad planiramo poduzetnicima pružiti 16 mjera koje će moći koristiti. Predviđene su četiri točke programa – jedna je izgradnja poduzetničke infrastrukture, a tu su sva ulaganja koja želimo i dalje raditi na području naše Industrijske zone, zatim snažna promocija poduzetničke infrastrukture, a tu su i poduzetnički inkubatori – naglasila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice dodajući kako je poznato da Pleternica u idućoj godini gradi novi inkubator namijenjen IT sektoru, ali isto tako sufinancira prostor poduzetnicima koji su smješteni u postojećem inkubatoru u Industrijskoj zoni.

-Ono što je poduzetnicima najinteresantnije to su potpore koje će se kroz 16 mjera njima omogućiti – dodala je gradonačelnica Jozić ističući kako je program objavljen u e-savjetovanju na službenoj stranici Grada Pleternice, a koje je potpore moguće ostvariti pojašnjeno je na jednom primjeru.

-Jedan poduzetnik koji želi ulagati u prerađivačku industriju i koji ima namjeru zaposliti 20 djelatnika, odmah će na te indikatore dobiti umanjenje cijene zemljišta u Industrijskoj zoni za 70 posto. Dakle, on će zemljište u zoni platiti 6 kuna po kvadratnom metru. Za svako novo radno mjesto dobiva 1 posto umanjenje cijene, a ako za tih 20 djelatnika ima ugovor s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, za potpore kod zapošljavanja tih djelatnika dobit će dodatno od Grada Pleternice za svako radno mjesto 6 tisuća kuna ako je taj radnik s područja Pleternice. Oslobađamo ga u potpunosti plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju hale. Za halu, primjerice, veličine 1000 kvadratnih metara ta potpora iznosi oko 73 tisuće kuna. Oslobađamo ga kroz pet godina plaćanja komunalne naknade – u prvoj godini 100 posto, u sljedećoj 80 posto, i tako sve do šeste godine. Tu će uštedjeti oko 18 tisuća kuna, a dobit će i potporu za nabavu strojeva, najveće vrijednosti 20 tisuća kuna, priključak na elektroenergetski sustav snage 20 kW i priključak na vodoopskrbni sustav i sustav odvodnje otpadnih voda, to je vrijednost oko 45 tisuća kuna. Uz to, može se javiti za certificiranje svojih poslovnih procesa, za izlaganje na sajmovima, stručno osposobljavanje i za kamate. Za sve poduzetnike koji budu ostvarili kredit putem malih ESIF zajmova preko HAMAG BICRO, Grad Pleternica će u cijelosti plaćati kamatu. Kada to sve zbrojimo, dolazimo do potpore po jednom poduzetniku od oko 380 do 400 tisuća kuna, ovisno o tome koliko će imati novozaposlenih i kolika će biti njegova ulaganja na području naše zone – pojasnila je Jozić.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot