POGLED U BUDUĆNOST: Besplatna edukacija o poduzetništvu 13. studenog u Čaglinu

Autor: Jelenko Topić

ČAGLIN –  Nakon brojnih edukativnih skupova u niz hrvatskih gradova i općina kao što su Lipik, Zaprešić, Petrinja i Nova Gradiška s ciljem bržeg razvoja tih sredina takva edukacije se priprema u Čaglinu i to slijedećeg ponedjeljak 13. studenog s početkom od 16 sati u zgradi tamošnje Osnovne škole Stjepana Radića.

Nositelji edukacije su Virtualni ženski poduzetnički centar i Udruga „Put-istina i život“ iz Ruševa, a skup je besplatan i otvoren za sve zainteresirane.

Potporu organizaciji ove prve besplatne edukacije za poduzetnike i poduzetnice toga kraja daju načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač i danski biznismen hrvatskih korijena rođen u požeškom kraju Kruno Kaić, koji je pokrenuo više razvojnih projekata u svome zavičaju kao što je „Golden Valley Croatia“ i drugi.

Višegodišnja recesija koja je iscrpila domaću ekonomiju, od 2010. godine do danas, donijela je i jedan pozitivan trend. Sve veći broj samozaposlenih poduzetnica. Žene, posebice one iznad 40-tih godina, ostajale su prve pod udarom recesije bez radnog mjesta. Sudbina im je bila dugotrajna, najčešće uzaludna potraga za novim poslodavcem ili pak odlučno uzimanje sudbine u svoje ruke i okretanje prema samozaposlenju – na temelju dobre ideje, poslovnog projekta, hobija koji bi predstavljao izvor egzistencije- ističe voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić.

Ona ističe da nitko neće poboljšati stanje na tržištu u korist žena poduzetnica, osim samih žena koje moraju shvatiti da je samozatajan, disciplinirani rad i poslovno odricanje poželjno za poduzetnički uspjeh, ali i nepravedno dovodi do marginaliziranja svih napora koje žene ulažu u tom pravcu.

Virtualni Ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr dat će sve od sebe da se ta zanemarenost promijeni, a samozaposlene poduzetnice dobiju pozornost kakvu zaslužuju u hrvatskom društvu.

Stoga ne čudi da se danas iz cijele Hrvatske javljaju buduće i sadašnje poduzetnice sa željom imati na jednom mjestu, u ovom slučaju u virtualnom svijetu svoju temeljnu instituciju koja će za njih pronalaziti sve potrebne odgovore i informacije, podupirući projekt www.poduzetnica.hr iza kojega stoji marljiva ekipa.

Detaljnije informacije mogu se dobiti na e-mail [email protected] ili  na stranici www.poduzetnica.hr  ili na [email protected], te kod tajnika Udruge Bojana Arežina mob.095  525 40 65.

Komentiraj: