“Poezija i vino”: Na godišnjoj Skupštini požeške Matice hrvatske najavljena manifestacija na nacionalnoj razini /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Tijekom prošle godine požeški ogranak Matice hrvatske održao je 17 samostalnih događanja, izdao dvije knjige te objavio pretisak “Svete Rožalije” Antuna Kanižlića, između ostalog je rečeno na godišnjoj Skupštini održanoj u prostorima Hrvatske gospodarske komore.

Predsjednica požeškog ogranka Ljiljana Marić istaknula je da će i ova godina biti puna zanimljivih događanja. Osim Dana Matice hrvatske u Požegi koji su počeli sinoćnjom godišnjom Skupštinom i predstavljanjem Vijenca, najstarijeg časopisa u Hrvatskoj koji još uvijek izlazi, a o čemu je govorio njegov glavni urednik Goran Galić te akademik Josip Bratulić, najavljena je i nova manifestacija.

-Riječ je o pjesničkoj manifestaciji na nacionalnoj razini kakve nema u Hrvatskoj. Naime, naš kraj koji je posebno poznat po vrhunskim vinskim kapljicama željeli smo sjediniti s najboljim pjesničkim imenima u Hrvatskoj. U suradnji s požeškim Veleučilištem, u njihovom podrumu koji se nalazi usred vinograda ove jeseni će se održati prva manifestacija pod nazivom “Poezija i vino”. U tijeku je izrada idejnog rješenja za plaketu ili statuu ove manifestacije koju će dobiti pobjednik natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu na temu vina ili vinograda. Želimo na ovaj način učiniti nešto više na promociji našeg Veleučilišta ali i vina ovog kraja kroz poeziju – najavila je predsjednica Marić koja je predstavila bogat i zanimljiv program Dana Matice hrvatske.

Prošlogodišnji rad požeškog ogranka kao i plan rada za ovu godinu pohvalio je i zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, ali i bivša predsjednica požeškog ogranka dr. sc. Vesna Vlašić.

Aktivnosti i kvalitetu rada ogranka pohvalila je i Ida Hitrec, tajnica središnjice Matice hrvatske za ogranke.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: