Podijeljeno tisuću porcija pekelta od soma /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Grad Požega, u suradnji s Obrtničkom komorom Požeško – slavonske županije i Udruženjem obrtnika Grada Požege, povodom nadolazećih blagdana organizirao je Božićni domjenak za građane. U pješačkoj zoni građanima je besplatno podijeljeno tisuću porcija  perkelta od soma. Obrtnicima Željku Pojeru, predsjedniku požeškog udruženja i Zlatku Špirancu, predsjedniku Županijske obrtničke komore u podjeli obroka pomogli su županica Antonija Jozić i njen suradnik, dožupan Ferdinand Troha te Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege i njegova suradnica, pročelnica Maja Petrović. Uz mirisnu medenu rakiju i slasnog soma, građanima su upućene dobre želje i čestitke.

Suveniri, božićni ukrasi, kuglice i lampice, igračke, pletene košare, proizvodi od meda, zlatovez, nakit, razne delicije našeg kraja samo su dio bogate ponude ovogodišnjeg Božićnog sajma koji  je zatvoren. Na brojnim štandovima doista se moglo naći ponešto za svačiji ukus, ali i budžet. Na štandovima bogata ponuda jela i pića.

Najmlađe je najviše razveselio dolazak Djeda Mraza i to čak dvojice koji su im dijelili slatkiše. U fijakeru s konjskim zapregama bilo je vožnje kroz pješačku zonu  do Trga sv. Terezije i nazad. Toplo vrijeme, neobično za ovo doba godine izmamilo je brojne šetače od kojih su poneki okrjepu potražili na terasama ugostiteljskih radnji. U predblagdanskoj atmosferi zasvirali su i zapjevali ulični svirači.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek