Pod sloganom Tambura za dušu Kaptol će uz Zlatni glas Zlatne doline imati večer tamburaških orkestara i smotru folklora

Autor: Jelenko Topić

Inicijativa stara nekoliko godina da se uz Međunarodni tamburaški festival Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu organizira trodnevna manifestacija početkom svibnja će se ostvariti. Nekoliko prethodnih godina to je izostalo zbog epidemioloških mjera.

Slogan cijele priredbe je Tambura za dušu, a središnji dio je upravo navedeni festival koji je zaštićeni brand kaptolačkog kraja.

Priredba će se održati 5.,6. i 7. svibnja u tamošnjoj dvorani osnovne škole Vilima Korajca, a organizatori su Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk.

Prvog dana bit će večer tamburaških orkestara kojoj je domaćin Kaptolački tamburaški orkestar KAPTOR kojega vode Ana i Tihomir Šmitpeter, a očekuje se nastup više orkestara mladih tamburaša iz naše i susjednih zemalja.

Zlatni glas Zlatne doline je predviđen za 6. svibnja kada će se izvesti dvadesetak novih autorskih pjesama uz nastup pjevača, pjevačica, pjevačkih skupina i tamburaških sastava iz naše i okolnih zemalja, a gost večeri su poznati tamburaši Fijaker iz Osijeka.

Posljednja večer priredbe je tradicionalna Smotra folklora Šokačko se kolo vije koja slavi desetljeće postojanja, domaćin joj je KUD Ivo Čakalić, a nastupit će više folklornih skupina.

-Ovako zaokruženom priredbom nastojimo osigurati sadržaje za dolazak posjetitelja iz drugih krajeva, a na sličan način ćemo to činiti i u ostalim općinama na području ove Turističke zajednice – istakao je Tomislav Galić, direktor Zlatnog Papuka.

Načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić dodaje da se i do sada uz Zlatni glas Zlatne doline svake godine povećavalo zanimanje posjetitelja sa drugih područja, te im je broj rastao kao i noćenja u ovdašnjim smještajnim objektima.  

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88