Počinju radovi na obnovi županijske palače u Požegi

Autor: DK

blankPOŽEGA –Ugovor o obnovi županijske palače potpisali su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i predstavnik tvrtke Projekt inženjering, koji je projekt vrijedan 1,38 tisuća kuna, od kojeg iznosa 75 posto sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja, a preostali dio Požeško-slavonska županija. Radovi će početi u rujnu ove godine koji bi trebali završiti u roku od 60 dana.

Jedan od glavnih toponima Požege, ali i Požeško-slavonske županije, prepoznatljivi motiv s nekadašnjih požeških razglednica, uskoro će dobiti stari sjaj.

blank

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Već dugo vremena postoji potreba kvalitetnog uređenja ove zgrade, a projekt obuhvaća uređenje krovišta, svečane velike vijećnice, te sam ulaz u zgradu, ali želja je u budućnosti urediti i cijeli objekt te podrum županije. Kada spojimo sve te objekte i prostore koji su vrlo značajni i u segmentu tradicije i kulture namjera je to na jedan osmišljen način otvoriti javnosti, ponajprije u turističke svrhe. Više od osam stoljeća je od prvog spomena županije i ova zgrada je doista jedan od simbola povijesti na ovim prostorima – naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

blank

Igor Starčević, direktor tvrtke Projekt inženjering

Rok izvođenja radova je 60 dana, što znači da bi objekat trebao biti gotov do studenog ove godine, naglasio je Igor Starčević u ime izvođača tvrtke Projekt inženjering .

-Ovo je početak ulaganja u županijsku palaču- uredit ćemo krovište, postaviti novi parket u županijsku vijećnicu te urediti ulaz u samu palaču pri čemu ćemo napraviti nešto vrlo specifično, rješenje koje će imati svoju priču. Ovaj posao, mimo svih radova koje radimo po cijeloj zemlji, vrlo nam je važan. Prvenstveno stoga što radimo u našoj županiji i gradu, gdje realno radimo svega  desetak posto prometa koji inače imamo. Nadamo se kako će se to u budućnosti povećati – rekao je Starčević.

blank

blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića