Početak sa „Ramskim silom“, zatim Vincelovo,“Graničarsko sijelo“,“Lička večer“, te “Hercegovačko silo“

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Svake godine tijekom zimskih i proljetnih mjeseci na području Požeške kotline održava se niz zabavno-glazbenih, zavičajnih i drugih zanimljivih i dobro posjećenih priredbi.

Već sredinom siječnja, točnije 13. u Jakšiću se održava zavičajno-običajna priredba “Ramsko silo“, iste večeri je Švarglijada u Grabarju, a iza tog slijedi niz Vincelovskih priredbi u više mjesta ovog kraja kao napr. u Vetovu 27. siječnja uz nastup Cecilije,TS Posegana i TS Čokanj, te u Velikoj, Kutjevu, Požegi i Kaptolu, da bi taj mjesec bio okončan Graničarskim šokačkim sijelom u Zagrađu.

Ovih mjeseci ima i dosta lovačkih zabava među kojima bi ove godine najveći trebao biti prvi Lovački bal kojega organiziraju lovačka društva grada Požege, a slične će priredbe biti u Vetovu, Orljavcu i drugdje.

U veljači će dosta priredbi biti vezanih uz Valentinovo i pokladne običaje, a priprema se i tradicionalna Šumarska zabava. Nekada se u tom mjesecu održavala i Agronomska večer, no zadnjih godina ona se ne održava.

Za ožujak su za sada najavljeni Festival kulinove seke (3.3. u Velikoj) i tradicionalna „Lička večer“ uz nastup tamburaša Patriota iz Otočca, mlade solistice Dorotee Markanjević i drugih izvođača, a prvog vikenda u travnju veliki niz priredbi prvog dijela ove godine bit će zaključen Hercegovačkim silom u požeškoj dvorani „Sara Babin Vir“.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88