Početak nove sportske priče u Velikoj: U petak, 9.lipnja nogometna utakmica između ženske nogometne reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Autor: S.P./D.K.

VELIKA – Ženska nogometna reprezentacija Hrvatske nalazi se u Velikoj na kratkim pripremama uoči odigravanja prijateljske nogometne utakmice protiv ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine. To je, slobodno se može reći, početak pisanja nove sportke priče na novim stranicama koju perom ispisuje velički općinski načelnik Vlado Boban sa svojim suradnicima, direktorom Turističke zajednice Tomislavom Galićem i drugima.

Za mnoge zanimljivu utakmicu između Hrvatske ženske nogometne reprezentacije i ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će se odigrati u subotu na stadionu u Velikoj, 9. lipnja s početkom u 18,00 sati uz hrvatskog izbornika Božidara Miletića najavio je na tiskovnoj konferenciji načelnik Općine Velika Vlado Boban i direktor TZ Velika Tomislav Galić.

-Posebno nam je drago što je u pitanju ženska nogometna reprezentacija i nadamo se kako ćemo ovu suradnju s HNS-om i ženskom nogometnom reprezentacijom nastaviti i dalje te da ćemo uspješno opravdati povjerenje koje su nam dali prilikom organizacije ove utakmice – rekao je Tomislav Galić, predsjednik TZ Velika.

Božidar Miletić, izbornik Hrvatske ženske nogometne reprezentacije 

O tome da je utakmica Hrvatske ženske nogometne reprezentacije značajna uoči priprema za kvalifikacije Svjetskog prvenstva nešto više je rekao izbornik reprezentacije Božidar Miletić.

-Velika zahvala ide i veličkim domaćinima koji već prvi dan daju sve kako bi ispunili naše zahtjeve za koje se nadam da nisu preveliki. Učinit ćemo sve kako bi i publika bila zadovoljna s našom prezentacijom i utakmicom. Ženski nogomet je vrlo zanimljiv, u ovom trenutku možda čak i zanimljiviji od nekih utakmica u muškom nogometu – naglasio je Miletić dodajući kako su djevojke prije nekoliko dana boravile u Kini gdje su odigrale dvije vrlo kvalitetne utakmice i spremne su u Velikoj pripremiti pravi sportski spektakl.

-Ovih šest mjeseci stavljamo naglasak na trening, jer naš primarni cilj su kvalifikacije u rujnu, a ove prijateljske utakmice koristimo kako bi se što više uigrali jer želimo popraviti koeficijent hrvatskog ženskog nogometa koji ima vrlo svjetlu budućnost – zaključio je Miletić.

Da je odigravanje utakmice ženskih nogometnih reprezentacija vrlo je važna za općinu Velika o tome je nešto više rekao načelnik općine Velika Vlado Boban koji je istakao kako je to je početak nove sportske priče na veličkom stadionu.

-Nakon kupnje stadiona, ovo je prvi konkretan potez, ova prijateljska utakmica i nadamo se kako ćemo s HNS-om dogovoriti buduću suradnju, upravo kada je riječ o ženskoj nogometnoj reprezentaciji koju bi rado vidjeli ovdje i u višednevnom kampu. Ne stajemo na tome, u pregovorima smo sa Zagrebačkim sportskim savezom koji ima 56 nogometnih klubova kako bi dogovorili ovdje njihove pripreme ili neke slične aktivnosti. Mogućnosti imamo i ovdje na terenu ali i na području općine te Parka prirode Papuk. Uz sve izrečeno, očekujemo i realizaciju projekta Veličkih toplica kako bi imali jednu potpunu cjelinu za sve ono što je potrebno za takve aktivnosti i natjecanja – dodao je Boban zaključujući kako je stadion kupljen upravo s namjerom razvijanja sportskog turizma u veličkom kraju.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: