Početak nove školske godine: Tko je i što trebao učiniti nešto da roditeljima bude lakše?

Autor: DK

POŽEGA – Zanimljiv status na svom fb profilu objavila je SDP-ova gradska vijećnica Tamara Puač koji se u jednom dijelu nadovezuje na temu o kojoj smo nedavno pisali, možete pogledati ovdje.

Status objavljujemo u cijelosti:

Čudan danas neki dan a još čudniji ljudi… Dobro, nije samo danas, danas sam ozbiljno krenula analizirati gdje je zapravo taj nekakav uzrok problema… Zašto? Pa negdje iza Velike Gospe kad se godišnji bliže kraju I kada krenu pripreme za nadolazeću školsku godinu, krenula u inbox pitanja: ”Požega ne djeli knjige?” “Požega ne sufinancira knjige?” “Vijećnice Puač, pa čak I Pleternica sufinancira nešto??? Učinite nešto kao oporba!!!” Na ova zadnja, sam počela biti van svojih odgojnih granica ljubaznosti, čak I odgovarati da se o tome trebalo razmišljati u lipnju kad se moglo demokratski izabrati put za besplatne udžbenike. Da, bili su u programu, bili su u programu I bili bi sutra na školskim klupama. Ali isti ti, koji propitkuju ovih dana, glasali su baš za ono drugo. Glasali su za uhljebe I parazite na gradskom proračunu, koji “pojedu” školske knjige naše djece.
Ali zašto tek danas o ovome a ne prije petnaestak dana kad je svojevrsni atak krenuo? Danas čudna situacija… Moj srednjoškolac I ja u povratku prema kući kada na sred ulice krenuše optužbe… “vijećnice, niste napravili ništa da osigurate našoj djeci besplatne knjige!!”
I mogu se složiti s tim…. Nisam….. u zadnja tri mjeseca…nisam…. Probala jesam…. Nije palo na plodno tlo gdje je možda trebalo, gdje sam očekivala….
Ali da baš nismo se trudili četiri godine prije ukazivati na sakaćenje proračuna iz kojeg bi se financirale knjige, da nismo dio sebe ostavili na ulici pričajući s ljudima I pokušavajući im objasniti naš program I da ćemo mi stvarno raditi na dizanju kvalitete života građanima a ne osobno…. Jesmo… samo nije palo na plodno tlo.
I što sad, da uputim te iste građane kod predsjednika Savjeta mladih koji je dušu I srce ostavio na ulici kako bi danas u gradu bila ova garnitura uhljeba I parazita koja rasipa gradski novac? Koji se u “njihovoj pobjedničkoj noći” žurno letio naslikavati s danas najprozivanijim čovjekom “njihove”stranke kojeg se većina sada želi odreći…
Inače, drag dečko, ne mogu reći, čak neku familiju zajedničku imamo, ali brate mili… pa nisu njemu na umu djeca naše ulice ili našega grada…. Da jesu…. Valjda bi se ljudi obraćali njemu… sutra bi djeca iz cijele naše ulice čekala autobus na uređenom autobusnom stajalištu, ne bi razmišljali roditelji iz Katoličke osnovne škole kako će im djeca kući jer prijevoz nije uređen I nosila bi knjige iz škole koje bi im kupio Grad.
Ovako, sutra počinje još jedna nova školska godina u kojoj je informatika još uvijek izborni predmet u terminu koji ne mogu pohađati sva djeca, kupili smo knjige i možemo se samo nadati da se naša djeca s ovakvim problemima neće boriti….

Više iz kategorije