Početak dragovoljnog vojnog osposobljavanja ročnika i vrhunskih sportaša u Požegi: Među njima džudaš Robert Klačar i jedriličarka Mihaela Zjena De Micheli-Vitturi

Autor: D.K.

Na temeljnu vojnu obuku prijavilo se ukupno 40 djevojaka i 131 mladić. Među njima je dvoje vrhunskih sportaša, džudaš Robert Klačar i jedriličarka Mihaela Zjena De Micheli-Vitturi

U Bojnoj za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva u Požegi je u petak 4. veljače 2022. započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 33. naraštaja ročnika i 11. naraštaja vrhunskih sportaša.

Na temeljnu vojnu obuku prijavilo se ukupno 40 djevojaka i 131 mladić. Među njima je dvoje vrhunskih sportaša, džudaš Robert Klačar i jedriličarka Mihaela Zjena De Micheli-Vitturi. Obuka ročnika trajat će osam tjedana.

Mladići i djevojke su nakon potpisivanja ugovora, zadužili opremu i raspoređeni su u tri obučne satnije, u kojima će sljedećih osam tjedana, pod budnim okom svojih zapovjednika i instruktora prolaziti obuku iz programskih područja rukovanja osobnim oružjem, kretanja, komuniciranja, zaštite, reakcije, vojne službe, tjelovježbe i psihološke pripreme ročnika.

Vrhunski sportaši, nakon polaganja prisege, ostatak obuke provest će u matičnim klubovima.

Cjelokupna obuka provodit će se u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi te na vojnom vježbalištu  „Glavica“ i strelištu „Novo Selo“.

Dragovoljni ročnici nakon završene obuke dobivaju vojno-stručnu specijalnost strijelca pješaštva, čime stječu jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru, odnosno stječu mogućnost sudjelovanja u razvrstanoj pričuvi.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek