Započeo je Festival znanosti – život na temu – život

Autor: BST

Predavanjem i radionicom na temu „Matematički život kroz matematičke igre u nastavi matematike koju su održale profesorice Marija Glibo-Čuljak i Katarina Kotrla Vidić započeo je Festival znanosti koji će trajati cijeli tjedan. Ove godine tema festivala je život, a ponajprije je usmjeren prema učenicima osnovnih i srednjih škola. Uz Povijesno društvo Požega, organizatori su sve tri požeške osnovne škole, Katolička gimnazija i Gradski muzej Požega.


„Cilj radionica i predavanja, koje smo organizirali u sklopu Festivala znanosti, je stjecanje znanja te razvijanja različitih vještina potrebnih u svakodnevnom životu. Važno je znanost približiti mladim ljudima. Bez znanosti i obrazovanja nema razvoja i napretka. Svjedoci smo koliko su obrazovanje, kultura i znanost obezvrijeđeni u našem društvu. Djecu je potrebno odgajati da radom i učenjem ostvaruju postignuća. Za to je važna otvorenost prema progresivnim promjenama, nasuprot zatvorenosti prema svijetu.“, rekao je Vinko Tadić, predsjednik Povijesnog društva na otvaranju Festivala.


O važnosti ovakvih događanja Zvjezdana Krip, ravnateljica OŠ Dobriša Cesarić, je pored ostalog rekla: „Nažalost, kroz ove 34 godine, koliko sam u odgoju i obrazovanju, mislim da učenici nisu svjesni koliko je važno obrazovanje, koliko je važna znanost. Malo smo i mi tome doprinijeli pa se često bavimo s učenicima koji imaju određenih poteškoća, a manje s ovim darovitim i nadarenim. Nadam se da će ova predavanja i ove radionice potaknuti i učitelje i učenike na drugačije razmišljanje“.
Festival se nastavlja na temu „Život rimskoga vojnika“, zatim „Život u divljini“, te različitim drugim temama o životu biljaka i životinja, a Gradskom muzeju organizirana je radionica o blagu Požege.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88