POČEO „FESTIVAL GRAŠEVINE 2022.“ U KUTJEVU: Ocjenjuje se 125 uzoraka vina najpoznatije i najpopularnije sorte grožđa /FOTO/

Autor: D.K.

U organizaciji kutjevačke Udruge vinogradara i vinara nakon dvogodišnje stanke ponovno je organizirano tradicionalno ocjenjivanje vina sorte graševina iz cijele zemlje. Ocjenjivanje je prva u nizu aktivnosti koja će biti organizirane u sklopu poznatog Festivala graševine 2022. godine.

Za ocjenjivanje je prijavljeno čak 125 uzoraka graševina, a stručni ocjenjivački sud je u sastavu, prof.dr.sc. Edi Maletić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Ana-Marija Jagatić Korenika i Marko Markota, ing.agr.

Pred stručnim ocjenjivačkim sudom je izuzetno složen posao, a rukovode se najstručnijim metodama radeći u tri zasebne komisije stručnog suda.

Očekivanja su da će ovogodišnje ocjenjivanje donijeti mnogo zlatnih i drugih priznanja, a posebna je neizvjesnost vezana uz dodjelu titula trima vinima koja će biti proglašena šampionskim.

Potporu ocjenjivanju vina dali su učenici požeške Obrtničke škole, strukovnih ugostiteljski zanimanja.

Sve nazočne na početku ocjenjivanja pozdravio je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i predsjednik Udruge kutjevačkih vinara Krunoslav Sontaki.

-Zadovoljstvo mi je što mogu biti danas ovdje na ocjenjivanju, s Vama eminentnim stručnjacima. Ova naša manifestacija poprima sve veći značaj i podiže se sve veća razina u organizaciji. Koliko sam upoznat ove smo godine dobili i na međunarodnom značaj – rekao je Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva koji je je naglasio kako ocjenjivanjem vima započinje i službeno manifestacija Festival graševina u sklopu kojeg će biti i različitih manifestacija koje je najavio.

Riječi dobrodošlice uputio je i predsjednik kutjevačkih vinara Krunoslav Sontaki koji je ocjenjivanje vina usporedio s ligom prvaka te naglasio kako su se na jednom mjestu skupili najbolji proizvođači graševine koja su žestoka konkurencija te da će ocjenjivačima biti veoma težak posao.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88