Počela rekonstrukcija Mjesnog doma u Poljanskoj

Autor: Jelenko Topić

POLJANSKA – Mjesni dom u ovom podpapučkom selu jedno je od rijetkih takvih zdanja u veličkoj općini koji je ostao zapušten i neuređen, a prilično ga je nagrizao zub vremena. Stoga je općina Velika našla rješenje pa su ovih dana počeli radovi na temeljitoj obnovi toga zdanja.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Bit će to dom hrvatskih branitelja. Poljanska je kao mjesto u tom vremenu bila prva crta obrane Požeštine. Tu su i poginula dvojica branitelja s područja općine Velika, a dvojica su bila ranjena. Dom će se koristit za sve potrebe sela počevši od priredbi do obiteljskih svečanosti ovdašnjih pedesetak žitelja – kaže nam načelnik općine Velika Vlado Boban i dodaje da će se na pročelje zgrade postaviti spomen ploča u čast poginulih Poljančana.

Vrijednost radova iznosi 200 tisuća kuna uvećanih za porez na dodanu vrijednost od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja iz sredstava Europske unije osiguralo 80 posto, a ostatak ide iz općinskog proračuna.

Kroz ovu rekonstrukciju Mjesnog doma predviđeno je unutrašnje i vanjsko uređenje uključujući izmjenu stolarije i svih instalacija, a radove izvodi tvrtka „Moderna Ivić gradnja“. Očekuje se da će biti završeni do kraja ove godine.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: