Počela Devetnica Gospi od Suza u Pleternici

Autor: pozega.eu

blankPLETERNICA – Sinoć je u svetištu Gospe od Suza u Pleternici, u kao takvom jedinom svetištu u Republici Hrvatskoj, započela tradicionalna devetnica u kojoj se kontinuirano od davne 1955. godine upućuju molitve i vapaji i traže zagovori Nebeske Majke za sve svoje potrebe, patnje i probleme, tuge i boli. “Rijeke” hodočasnika kroz devet dana slijevaju se na pleterničko brdo kako bi se na najsvečaniji način, u duhovnoj pripravnosti, dočekao vrhunac slavlja na sam dan Gospe od Suza 31.kolovoza.

Kao i svake godine molitveni program svaku večer započinje u 18. 00 sati molitvom krunice a u 19. 00 sati – sveta misa. Prije i za vrijeme molitvenog programa i služenja euharistijskog slavlja prilika je za sakrament pomirenja-ispovijedi.

Euharistijsko slavlje kroz sve večeri predvoditi će doc. dr. sc. Niko Bilić, isusovac iz Zagreba a zadnji dan, na sam blagdan Gospe od Suza, msgr.dr. Antun Škvorčević, požeški biskup.

Nakon večernjega euharistijskog slavlja svaku će večer biti klanjanje pred presvetim kojeg će predvoditi predstavnici župa Pleternice, Kuzmice, Buka, Bučja, Vidovaca, Jakšića te Čaglina-Ruševa-Zdenkovca.

Uoči zadnjeg dana dvetnice, 30.kolovoza, biti će cjelonoćno klanjanje koje započinje od 21 sat i zaršava u 8 sati 31.kolovoza. Svakih sat vremena izmjenjivat če se predvoditelji klanjanja, Časne sestre Sv. Vinka – Požega, župa Sv. Leopolda Bogdana Mandića i križari – Požega, mladi iz Pleternice, bogoslovi i sjemeništarci, Frama – župa Duha Svetoga – Požega,  Župa Sv. Terezije Avilske – Požega, Molitvena zajednica „S Marijom kroz život“ – crkva Sv. Lovre – Požega, Lektori župe Sv. Nikole – Pleternica, Molitvena zajednica „Gospa od Suza“ i članovi Djela za duhovna zvanja – Pleternica, Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji, bračni parovi i obitelji te Časne sestre Kćeri Božje ljubavi – Pletenica.

Na sam blagdan Gospe od Suza, 31.kolovoza, biti će cjelodnevni molitveni program i euharistijska slavlja. Već od 10 sati  služit će se sveta misa za bolesnike kojom prigodom će biti podjela sakramenta bolesničkog pomazanja, a nakon mise blagoslov s presvetim oltarskim sakrtamentom. Od 15 sati prilika je za svetu ispovijed a u 16. 00 sati sveta misa koju će predvoditi vlč. Vlado Delić koju će pjevanjem uveličati Kulturno umjetničko društvo Slavko Janković iz župe Rokovci – Andrijaševci. Organiziran je i prigodan program djece i mladih od 18 sati a svečano euharistijsko slavlje je u 19 sati kojeg će predvodi msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup, koje će završiti  zavjetnom procesijom sa svijećama i likom Gospe od Suza.

Devetodnevno čašćenje Gospe od Suza završit će 1.rujna svetom misom zahvalnicom 1.rujna u 11 sati.

Komentiraj:

blank