Pobjednik i na ovogodišnjoj Fišijadi u Pleternici Josip Antolović iz Beravaca, drugi je Ivica Skeledžija iz Brodskog Drenovca, a treći Ivica Pandurević iz Velike Kopanice /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Pedesetak fiš majstora i ove se godine okupilo na tradicionalnoj 13. Fišijadi u Pleternici. Treću godinu za redom Josip Antolović iz Beravaca (Brodsko-posavska županija) dokazuje da je u spravljanju te delicije najbolji, drugo mjesto prema ocjeni stručnog žirija pripalo je Ivici Skeledžiji iz Brodskog Drenovca, a treće Ivici Pandureviću iz Velike Kopanice. Sve su to dokazani gastro majstori koji pobjede odnose i na sličnim natjecanjima diljem Slavonije što je potvrda da je i u Pleternici stručni žiri bio na visini zadatka.

Fiš majstorima je od velike pomoći bila i njihova ekipa koja im je pomagala kako bi ta delicija bila najbolje pripremljena. Kako sve to rade i na koji se način priprema fiš paprikaš budnim su okom pratili brojni posjetitelji i gosti koji unatoč velikoj znatiželjnosti nisu uspjeli doći do one pravne tajne u kuhanju.

Pobjednicima i drugim natjecateljima riječi dobrodošlice uputila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić koji su se sa svima njima družili tijekom održavanja manifestacije i tako bili im moralna podrška da budu najbolji među najboljima.

Uz fiš paprikaš u ponudi je posjetiteljima bio i šaran na rašljama za koju se pripremu pobrinuo organizator, a među natjecateljskim ekipama bilo je članova koji su bili zaduženi i za pripremu drugih delicija za one koji nisu ljubitelji ribljih specijaliteta.

Sve u svemu bila je to još jedna prekrasna manifestacija u sklopu LIDAS-a u Pleternici.

Foto: D. Mirković [FGAL id=257694]

Komentiraj: