Požega.eu
ŠAHOVSKI TURNIR U LIPIKU

Pobjednički pehar Stjepanu Damjanoviću iz pleterničkog Šahovskog kluba Vina Markota [FOTO]

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić / FB
FOTO: ŠK Pakrac-Lipik, Lipički Compas

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Pobjednički pehar Stjepanu Damjanoviću iz pleterničkog Šahovskog kluba Vina Markota [FOTO] Požega.eu | Pobjednički pehar Stjepanu Damjanoviću iz pleterničkog Šahovskog kluba Vina Markota [FOTO]

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić / FB
FOTO: ŠK Pakrac-Lipik, Lipički Compas

U povodu obilježavanja Dana Grada Lipika, Šahovski klub Pakrac-Lipik organizirao je 21. otvoreni memorijalni turnir "Andrija Jurković". U gradskom Multikulturalnom centru

okupilo se 38 šahista iz Lipika, Pakraca, Brestovca, Novske, Virovitice, Jasenovca, Pleternice, Garešnice, Strizivojne, Virja i Hercegovca. Po švicarskom sustavu odigrano je 9 kola, s ubrzanim tempom 10 minuta po igraču. Prigodnim pozdravnim riječima obratili su se gradonačelnik Vinko Kasana, klupski tajnik Tomislav Frajfogel i predsjednik kluba Zlatko Ivanić.

U seniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je majstorski kandidat Stjepan Damjanović iz Šahovskog kluba Vina Markota iz Pleternice, s 8,5 bodova, drugo mjesto zauzeo je FIDE majstor Ognjen Matko iz ŠŠK Konaki (Novo Virje) s 8 bodova, a treće Renata Hranilović iz ŠK Garešnica. sa 6,5 bodova. Bio je to novi trijumf mladog MK Stjepana Damjanovića koji je bio nedavni pobjednik turnira u Brestovcu, a pripao mu je još jedan pobjednički pehar. Od domaćih seniora najbolje se plasirao Piljo Tutić koji je završio na 4. mjestu sa 6 bodova.

Među kadetima je prvo mjesto zauzela Renata Hranilović iz ŠK Garešnica (6,5). drugi je Leon Jukić iz ŠK Amater iz Strizivojne (5,5), a treći Sven Bunčić iz ŠK Pakrac-Lipik (4). Trima prvoplasiranim seniorima pripale su novčane nagrade, a kadetima medalje. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Lipika i gradske Turističke zajednice., a za sve sudionike natjecanja pripremljen je zajednički ručak.

 
 
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.