Pobjednici Požežanin Boris Janić, te Daruvarac i Kutinjanin

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Požeško Lovačko društvo „Jelen“ organiziralo je u svome lovištu na predjelu Leštat pod Papukom tradicionalno međužupanijsko natjecanje lovaca u gađanju meta srnjaka koje je okupilo 69 strijelaca s područja Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske i Požeško- slavonske županije.

Budući je nakon prvog kruga pucanja bilo dosta lovaca sa istim brojem bodova uslijedilo je raspucavanje, te su proglašeni pobjednici. Prvoplasirani je Boris Janić(“Jelen“ Požega), koji je inače predsjednik svoga društva,drugi je Veljko Županić(„Fazan“ Daruvar), te treći Tomislav Antolović(„Vepar“ Kutina). Oni su dobili pehare organizatora, te vrijedne nagrade sponzora ovog zanimljivog natjecanja, a posebnu nagradu za fair play(korektnost) dobio je Dalibor Kovačević iz LD „Galeb“(Našice).

Sudionici su pucali sa udaljenosti od stotinu metara i to potri hica sa lovačke čeke, podignute za potrebe ovog zanimljivog natjecanja, te po dva hica sa lovačkog štapa.

Druženje sudionika i boravak na terenima „Jelena“ u prirodi potrajalo je do kasnih večernjih sati uz obilje lovačkih specijaliteta i vrsna vina ovog kraja, a zabavljali su ih požeški tamburaši „Naša grana“ pod vodstvom Matka Marinovića.

Više iz kategorije