Pobjeda u nesvakidašnjoj utakmici

Košarkaši u županji 16.2.2014ŽUPANJA – Košarkaški klub Požega došao je do nove pobjede u gostima protiv Košarkaškoga kluba Županja  u nevjerojatnoj završnici.

Ne, nije to bila klasična završnica u kojoj se rezultat lomio u zadnjim sekundama. Utakmicu u Županji obilježio je nesvakidašnji potez uprave Košarkaškoga kluba Županja.  7 minuta prije kraja utakmice, ekipa Požege imala je loptu, no napad su završili u zadnjoj sekundi lošim šutem. Lopta nije dirala obruč , a sudac utakmice je uz zakašnjelu reakciju svirao istek napada. Ta odluka, da se zaustavi kontra domaćina, u velikoj mjeri je iznervirala trenera i upravu ekipe Županje.  Nakon nekoliko minuta ružnih prizora na terenu, tijekom kojih je uprava Županje pregovarala sa sucima, odlučili su da napuste teren i na taj način završe utakmicu.

Rezultat koji će se upisati kao konačni ishod utakmice: 46;61

Ekipa Požege odlično je otvorila utakmicu, no ozljeda prepona Domagoja Norca uvelike je otežala posao igračima Požege. Ipak, tijekom treće četvrtine razlika se penje na 15 poena prednosti za ekipu Požege.

Požežani su igrali bez Antuna Ćališa, koji će zbog osobnih razloga biti odsutan mjesec dana.

Ozljeda Domagoja Norca vjerojatno nije ozbiljnije prirode, što se sa sigurnošću ne može tvrditi. Nakon prvih pregleda bit će obavijest o kakvoj je ozljedi riječ.

Do spornoga trenutka u kojemu je ekipa Županje ne sportski reagirala, ekipu Požege u igri su držali Vjekoslav Milevoj: 11 poena, 10 skokova i Antun Štivičić: 11 poena.

Sljedeću utakmicu ekipa Požege igra  u subotu, u 18 h u dvorani Grabrik, protiv prošlogodišnjeg prvoligaša Osječkog Sokola. Ekipa iz Osijeka morala se spustiti u rang zbog financijskih razloga. U prvome dijelu sezone, ekipa Požege izgubila je u Osijeku u zadnjim sekundama utakmice.

Na prošloj utakmici u dvorani Grabrik, protiv Košarkaškoga kluba Belišće, odaziv navijača bio je odličan. Pozivamo sve navijače Požege da dođu na sljedeću utakmicu u  još većem broju i podrže domaćina do nove pobjede.

0 Comment

Send a Comment