Požega.eu

Pleternicu uvijek vesele pozitivni trendovi: Ove godine 13 prvašića više nego lani

PRIJE 3 GODINE
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 GODINE
D.K.

Iako su prvi podaci o upisu prvašića s područja grada Pleternice govorili da ih je deset više u novoj 2020./2021. školskoj godini u odnosu na prošlu još ih je za troje više, što je rezultat doseljavanja određenih obitelji u Pleternicu. U klupe matične i područnih škola fra Kaje Adžića sjest će njih 88.

Portal pleternica.hr prenosi kako je početak nove školske godine novi životni početak i nova stranica za sve učenike, a u ovoj specifičnoj godini i novi izazov za sve nas. Nadalje se navodi da ove godine iz sigurnosnih razloga izostaje praksa obilaska učenika u prvim razredima.

– Tracionionalni obilazak je samo jedna želja da posjetimo naše prvašiće i da im zaželimo sretan polazak u školu. No, s obzirom na preporuke ove godine će ih pokloni Grada dočekati u školi. Radi se o radnim bilježnicama i poklon paketima za sve učenike prvih razreda – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternica.

U tu je namjenu utrošeno oko 300 tisuća kuna, a gradonačelnica dodaje kako je to uvijek jedna od dražih “investicija”

– Baš kao i kod sufinanciranja vrtića te svih projekata koje radimo na dobrobit naše djece uvijek je želja da ti iznosi budu što veći. Pozitivni trendovi nas uvijek vesele pa tako i povećanje od 13 prvašića u odnosu na prošlu godinu – istaknula je Jozić.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.