U Pleternicu stiglo još bespovratnog novca: Pola milijuna kuna za prvu fazu izgradnje zgrade Srednje škole u Pleternici

Autor: D.K.

PLETERNICA – Krenuti u prvu fazu izgradnje zgrade Srednje škole vrijednu više od milijun kuna, bez sigurne ili bolje rečeno osigurane financijske potpore, treba je imati hrabrosti, a jednim nedoličnim žargonom ta bi hrabrost bila bolje dočarana, da je trebalo imati….. U jednom smo od naših članaka, u rujnu, pisali da gradonačelnica Pleternice mahnito razvaljuje grad, da ruši i ne pita. Upravo se u tom vremenu to događalo, rušilo se bez milosti s velikom odlučnosti koja se pokazala opravdanom i hrabrom odlukom.

Da je odluka bila hrabra doznali smo na Facebok statusu gradonačelnice Jozić koja je napisala “zahvalnost svetom Nikoli” koji je, kako je napisala, dostavio Ugovor o sufinanciranju zgrade Srednje škole. Doznajemo da se radi o pola milijuna kuna bespovratnih sredstava. Nadalje u svom statusu gradonačelnica Jozić navodi da je to to te da ako sveti Nikola ostavi još neku sitnicu neka stavi to pod bor. Možda se do omiljenog blagdana dogodi još neko darivanje.

Malo nas je više zanimalo o dobivenim bespovratnim sredstvima te smo zamolili gradonačelnici Jozić da nam pojasni o kakvim se dobivenim financijskim sredstvima radi, te jesu li kao takva bila izvjesna da će biti odobrena ili se stvarno radilo o hrabroj odluci kada se krenulo s prvom fazom izgradnje Srednje škole.

-Radi se o 500.000 kuna koje nam je dodijelilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za prvu fazu rekonstrukcije/izgradnje zgrade srednje škole u Pleternici. S obzirom na izvorne prihode proračuna uvijek je potrebna velika doza hrabrosti i odlučnosti i, reći ću, doza ženske intuicije koja izgleda nije prevarila ni u ovom slučaju. No, šalu na stranu, vjerovali smo u odluke Vlade RH i sufinanciranje ovog kapitalnog projekta koji će u prvoj fazi odnosno u 2017. godini biti realiziran s oko milijun kuna. Svakako da se nadamo podršci nadležnih ministarstava i u budućnosti. Obrazovanje naše djece te smanjeni troškovi njihovog školovanja prioritet su prioriteta našeg grada – rekla je gradonačelnica Jozić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek