Pleterničkim studentima 700 kuna za stipendiranje: “Želim da se što više njih nakon završetka studija vrati ovdje u Pleternicu”

Autor: DK

PLETERNICA – Uz brojne poticaje i potpore u proračunu grada Pleternice predviđena je stavka i za stipendiranje studenata i to 120 tisuća kuna, koji je u novom proračunu iznos nešto veći jer će studenti od 1.siječnja 2018. godine koji su na to ostvarili pravo primati stipendiju u iznosu od 700 kuna mjesečno. Predviđena su sredstva za 12 stipendista, a u konačnici stipendije će primati njih sedam jer od onih koji su se javili neki su dobili županijske odnosno državne koje su s većim iznosom, a njihovo dodjeljivanje je uz strože kriterije gdje je jedan od ključnih izvrsnost studenta kakvih je ne mali broj koji su s područja grada Pleternce.

-Kako imamo samo osam, od predviđenih stipendista donijeli smo odluku da za slijedeće razdoblje studenti dobivaju po 700 kuna mjesečno, što će im svakako pomoći u budućem studiranju. Želim da se što više njih nakon završetka studija vrati ovdje u Pleternicu, jer mi smo ovdje pripremili za njih i Poduzetnički inkubator a pripremamo i e-inkubator za it zanimanja. Grad Pleternica u svakom svom projektu potiče razvoj poduzetništva i stimulira  otvaranje novih obrta i tvrtki – istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, koja je potpisala ugovore s osma studenata o budućem stipendiranju. Grad Pleternica iz proračuna za stipendije izdvaja 120 tisuća kuna – istakla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

U nazočnosti zamjenika pleterničke gradonačelnice Domagoja Katića svaki stipendist je s gradonačelnicom Jozić potpisao ugovor od kada student ostvarauje ugovorena prava, prvenstveno misleći na redovite mjesečne isplate. 

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: