Pleternički vatrogasci prikazali uvježbanost i efikasno djelovanje /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

PLETERNICA – Obilježavajući 125. obljetnicu djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pleternica tamošnji članovi izveli su pokaznu vatrogasnu vježbu čime su pokazali uvježbanost i efikasnost i time potvrdili spremnost djelovanja u svim situacijama ugroza i nepogoda.

Prikazano je gašenje improviziranog požara na školskoj dvorani pleterničke Osnovne škole, spašavanje unesrećene osobe iz vozila te gašenje požara na vozilu.

Vježbu su promatrali brojni uzvanici koji su bili na svečanosti obilježavanja 125. obljetnice DVD-a Pleternica među kojima su uz domaćine predsjednika i zapovjednika tog društva, Radovana Rotara i Dragutina Žnidareca između ostalih bili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, pleternička gradonačelnica i njen zamjenik, Antonija Jozić i Domagoj Katić, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović i drugi.

Prije pokazne vježbe pleternički župnik preč. Antun Ćorković blagoslovio je dva vozila koja je DVD Pleternica dobila od austrijske pokrajine Tirol.

Više iz kategorije