Požega.eu

PLETERNIČKI SAJAM PROTEKAO U BLAGDANSKOM OZRAČJU: Svi došli na svoje, igralo se, pjevalo i trgovalo /FOTOGALERIJA/

PRIJE 2 GODINE
D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | PLETERNIČKI SAJAM PROTEKAO U BLAGDANSKOM OZRAČJU: Svi došli na svoje, igralo se, pjevalo i trgovalo /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | PLETERNIČKI SAJAM PROTEKAO U BLAGDANSKOM OZRAČJU: Svi došli na svoje, igralo se, pjevalo i trgovalo /FOTOGALERIJA/

PRIJE 2 GODINE
D.M.

Subota je u Pleternici inače sajmeni dan, ali ova je bila posebna jer je bila u znaku nadolazećeg Uskrsa. Pored redovnih prodavača na takozvani uskršnji sajam su se odazvali i brojni izlagači iz Pleternice i šire. Bilo je svega. Veselili su se i najmlađi iz pleterničkog vrtića „Tratinčica“ na mini prometnopm poligonu namjenjenom samo njima.
Kupovale su se sadnice cvijeća, presadnice povrća i ljekovitog bilja, suhomesnati proizvodi obitelji Hruška iz Bjeliševca, domaći kruh Šafar pekare iz Novoselaca, pčelinji proizvodi Pleterničanina Gorana Valente, sirevi obitelji Ribičić iz Grabarja, živi šarani i brojne druge potrepštine tradicionalnih obrta i kućne radinosti.

Atrakcija je bio obrt Baja iz Jakšića koji je na otvorenoj kovačkoj vatri kovao razne upotrebne predmete od metala koji su se odmah mogli ponijeti kući. Ipak je bilo njajveselije u novotvorenom Kafe baru „Almadar“obitelji Ergović iz Zarilca gdje se jelo i pilo uz glazbu tamburaša De gota.
Gradunačelnica Marija Šarić koja je i službeno otvorila sajam bila je sa svojim Pleterničanima, oblazila štandove, zadržavala se u razgovoru sa sojim sugrađanima i gostima.

Fito: D MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.