PLETERNIČKI SAJAM PROTEKAO U BLAGDANSKOM OZRAČJU: Svi došli na svoje, igralo se, pjevalo i trgovalo /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Subota je u Pleternici inače sajmeni dan, ali ova je bila posebna jer je bila u znaku nadolazećeg Uskrsa. Pored redovnih prodavača na takozvani uskršnji sajam su se odazvali i brojni izlagači iz Pleternice i šire. Bilo je svega. Veselili su se i najmlađi iz pleterničkog vrtića „Tratinčica“ na mini prometnopm poligonu namjenjenom samo njima.
Kupovale su se sadnice cvijeća, presadnice povrća i ljekovitog bilja, suhomesnati proizvodi obitelji Hruška iz Bjeliševca, domaći kruh Šafar pekare iz Novoselaca, pčelinji proizvodi Pleterničanina Gorana Valente, sirevi obitelji Ribičić iz Grabarja, živi šarani i brojne druge potrepštine tradicionalnih obrta i kućne radinosti.

Atrakcija je bio obrt Baja iz Jakšića koji je na otvorenoj kovačkoj vatri kovao razne upotrebne predmete od metala koji su se odmah mogli ponijeti kući. Ipak je bilo njajveselije u novotvorenom Kafe baru „Almadar“obitelji Ergović iz Zarilca gdje se jelo i pilo uz glazbu tamburaša De gota.
Gradunačelnica Marija Šarić koja je i službeno otvorila sajam bila je sa svojim Pleterničanima, oblazila štandove, zadržavala se u razgovoru sa sojim sugrađanima i gostima.

Fito: D Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88