Pleternički park dobiva novi sjaj: “Dobit ćemo potpuno novu vizuru parka s popločenim stazama i javnom rasvjetom”

Autor: D.K.

PLETERNICA – Radovi u pleterničkom parku nastavljeni su kako je i najavljeno, a u ovoj već poodmakloj fazi staze koje se trenutačno rade dobivaju svoje konture. Pleternička gradonačelnica Antonija Jozić kaže kako je zadovoljna dinamikom radova.

-Trenutačno je naš park teže prohodan, ali uskoro će se dovršiti ovi radovi čime ćemo dobiti potpuno novu vizuru parka sa popločenim stazama. Nakon toga krenut ćemo u postavljanje javne rasvjete i time dovršiti ono što smo obećali prošle godine – rekla je Jozić.

Istaknula je kako joj je zadovoljstvo što novac za rekonstrukciju parka ne dolazi iz proračuna, već je novac osiguran u Ministartvu regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvu graditeljstva. Trenutačno se radi o investiciji od 600 tisuća kuna, dok će javna rasvjeta i kompletne instalacije struje i vode koštati oko 600 tisuća.

– Kao i do sada s obzirom na mali proračun sredstva za radove tražimo na natječajima, i ovaj park je dokaz naše uspješnosti u tome. Međutim, želim istaknuti kako je projekt prijavljen i Ministarstvu turizma te i tamo očekujemo potporu. O važnosti ovakvih investicija za gospodarstvo najbolje govori činjenica kako sav novac koji Grad privuče odlazi upravo u građevinske tvrtke, kada god je to moguće s našeg područja koje zapošljavanju naše sugrađanke i sugrađane – zaključila je Jozić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »