Pleternički lovci uređuju i grade objekte, a  pripremaju prvo natjecanje strijelaca

Autor: Jelenko Topić

Dva nova člana primljena su u Lovačko društvo Šljuka iz Pleternice na njihovoj izvještajnoj skupštini tako da ih sada ima oko 30. Protekle godine su, po riječima predsjednika Damira Arambašića, potporom Požeško-slavonske županije i Grada Pleternice dogradili prateće objekte uz lovački dom, uređivali lovno-tehničke objekte i postavili dvije automatske hranilice.

-Postavljeni su električni pastiri na njivama u suradnji sa poljoprivrednicima od Pavlovaca do pleterničkih vinograda, imali smo šest slučaja štete na divljači, a u jednom traje sudski postupak – istakao je Arambašić.

Lovočuvar Antun Polgar je kazao da je utvrđen jedan slučaj krivolova što policija istražuje, a lovnik Željko Tomljanović je upozorio na štete od nevremena na remizi i šumama zbog čega divljač ima pomanjkanje hrane. Provoditelj lovno-gospodarske osnove i tajnik Šljuke Marko Grbeš dodaje da se sve provodi u skladu s propisima što je potvrdio i inspekcijski nadzor.

Planom rada obuhvaćeni su sadnja remiza na površini od tri hektara, daljnja dogradnja objekata uz lovački dom, uključivanje u gradske priredbe, te organizacija prvog streljačkog natjecanja u metu srnjaka početkom svibnja.

-Zahvalni smo na svemu što doprinosite gradu, a naše službe i nadalje će vam biti na raspolaganju – kazao je u pozdravnoj riječi Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice. Rad skupštine pozdravio je i Goran Alaber, načelnik Policijske postaje Pleternica pozvavši lovce da ustraju na provođenju aktivnosti u skladu sa zakonom.  

Više iz kategorije