Pleternički lovac Marko Grbeš odstrijelio vepra kakav je u ovom dijelu Požeške kotline posljednji put viđen daleke 1988. godine -očekuje se da će biti ocijenjen velikim trofejom

Autor: D.K.

Jedan dan sredinom siječnja ove godine mladom lovcu Marku Grbešu(32), koji je tajnik Društva za uzgoj, zaštitu i odstrel divljači „Šljuka“ iz Pleternice, a ima desetogodišnji staž, ostat će zauvijek u pamćenju.  

Zajedno sa kolegama lovio je u njihovom lovištu Požeška gora površine 4066 hektara prigonom divlje svinje na predjelu zvanom Lončara.

-Nakon puštanja psa u prigon odmah je počela akcija. Psi Slovački kopovi u vlasništvu lovnika Željka Tomljanovića-Jelenka pronalaze čopor svinja i tjeraju ih prema lovcima na vatrenoj liniji. Nedugo nakon toga moj pas alpski brak jazavčar As star šest godina pronalazi i oblajava vepra – priča nam Marko Grbeš.

U iznimno gustom terenu Marko je u tri navrata prilazio tome vepru, no svaki puta uspješno našao mjesto za bijeg. Nakon što je prošao kroz cijeli prigon stao nakon što je prevalio tri kilometra u gustom glogu.

Pas je neumorno oblajavao više od jednog sata, a Grbeš je prišao, te uputio jedan hitac od kojega je divljač pala. Dolaskom kolega lovaca na mjesto odstrela počela je neizmjerna sreća i nevjerica.

Riječ je pravom kapitalcu vepar težine oko 130 kilograma s iznimnim kljovama kakve se rijetko viđaju na ovim prostorima. Pomnijim pregledom divljači pleternički lovci su procijenili da je to vepar star između oko deset godina.Takav vepar u ovom dijelu Požeške kotline posljednji put je odstrijeljen daleke 1988. godine i to hicom Branka Milosavljevića, a ocijenjen je sa 127.20 točaka. Prema prvim procjenama i ovaj je trofejni. .

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek