Pleternički i velički osnovnoškolci pokreću solidarnost – odgovorite im

Autor: Jelenko Topić

I ove školske godine osnovne škole Fra Kaje Adžića iz Pleternice i Ivan Goran Kovačić iz Velike sudjeluju u međunarodnom Erasmus+ projektu „p.s. Pokreni solidarnost“ koji se paralelno provodi u školama u Hrvatskoj, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Španjolskoj i Poljskoj. Koordinator projekta u našoj zemlji je Centar za mirovne studije.

Projekt „p. s. Pokreni solidarnost“ temelji se na vrlo jednostavnoj zamisli: poruka u boci. Naime, 21. ožujka svake godine na Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije, djeca i tinejdžeri šalju razglednice nasumično odabranim osobama iz telefonskog imenika svoje lokalne zajednice. Razglednice koje se šalju u ovom projektu fotografijom nose snažnu poruku i potiču nas na razmišljanje koliko jesmo i koliko možemo biti solidarni.

Naši osnovnoškolci pridružili su se svojim europskim kolegama u pisanju razglednica te će u   poštanskim sandučićima na pleterničkom i veličkom području više od 90 sugrađana pronaći razglednice s porukama solidarnosti koje su im uputili učenici ove dvije osnovne škole.

U sklopu projekta ‘p. s. Pokreni solidarnost’ učenici promišljaju o vlastitim predrasudama i  pogledima na međugeneracijske odnose, mentalno zdravlje i zaštitu okoliša. Na radionicama su stvarali poruke solidarnosti kako bi ih poslali svojim susjedima te se nadaju njihovim odgovorima.

Odgovorite im. Željno iščekuju vaša promišljanja, ohrabrenja i dojmove o solidarnijem društvu.

Pošalji solidarnost!

Marija Garić i Mirela Peroutka, pedagoginje

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88