Pleternički dragovoljci i veterani s braniteljima Vukovara obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Autor: DK

PLETERNICA / VUKOVAR – Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Pleternice jučer su počeli polaganjem vijenaca kod spomen obilježja u Pleternici. Proslavu su nastavili posjetom gradu heroju i susretom sa već dugogodišnjim prijateljima iz udruge Veterana Vukovara.

Dolaskom u Vukovar odali su počast generalu Blagi Zadri ispred njegove, a posjetili su Memorijalno groblje gdje im je o strašnim događanjima tih dana 1991. godine u Vukovaru nešto više rekao Dejan Marošević, predsjednik Vukovarskih veterana.

Nakon odavanja počasti svim poginulim vitezovima odigrana je i utakmica u Borovu između UDVDR Pleternica  i Udruge Veterani Vukovara koja je završila neriješenim rezultatom 3:3.

Nakon nogometne utakmice druženje je nastavljeno gdje su predsjednici udruga Tomica Perković i Dejan Marošičević uputili pozdravne riješi i razmijenili prigodne poklone. Nakon druženja posjetili su i znamenitosti Vukovara nakon čega su se zaputilimu svoju Pleternicu.

Prema riječima predsjednika UDVDR Pleternica Tomice Perkovića njima je bila čast što su Dan hrvatskih branitelja proveli vrlo sadržajno, pogotovo u gradu heroju sa prijateljima braniteljima grada Vukovara.

Više iz kategorije