Pleternička „Slavija“ prigodno proslavila 95. obljetnicu djelovanja: „Nastavite koracima kojim ste dobro krenuli“ /FOTO/

Autor: D.K.

Uz domaćina, predsjednika Nogometnog kluba Slavija Pleternica i brojne prijatelje i obožavatelje kluba na svečanosti obilježavanja 95. obljetnice kluba između ostalih su bili, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, njegov savjetnik Luka Ćirko, predsjednik Hrvatskog Nogometnog saveza Marijan Kustić, njegov prvi dopredsjednik i predsjednik Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije Ante Vučemilović-Šimunović, izvršni direktor HNS-a i predsjednik Zagrbačkog nogometnog saveza Tomislav Svetina,  požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Drago Lucić i drugi.

1926. godine osnovan je prvi Nogometni klub u Pleternici, tada naziva Zrinski. Klub je kasnije mijenjao ime u NK Tomislav da bi 1952. godine dobio sadašnji naziv Slavija.

-Prije gotovo 60 godina otvoreno je igralište kraj Orljave s kojeg su stasale brojne generacije nogometaša. Odigrane su brojne utakmice od kojih je najupečatljivije bilo gostovanje zagrebačkog Dinama iz Zagreba. U 2011. godini NK „Slavija“ klub je izdao monografiju povodom 85. godišnjice kluba. Od te obljetnice do danas mnogo je toga učinjeno. Postavljena je umjetna trava na igralište, podignut je nogometni kamp na ulazu u grad te su osigurani uvjeti za stvaranje dobrih generacija novih nogometnih zvijezda – naglasila je u uvodu voditeljica programa svečanosti Barbara Rudeš izražavajući ponos kluba jer klub sve svoje investicije imaju svoju svrhu, sadašnjost i budućnost.

Školu nogometa na terenima NK „Slavija“ pohađa oko 150 djece među kojima se u budućnosti kriju velike nogometne nade. To je velika brojka za jedan mali gradić poput Pleternice.

Na svečanosti je prikazan i kratki film o Nogometnom klubu u kojem je govorio aktualni predsjednik Marinko Markota, o sadašnjosti ali i planovima u budućnosti. Predsjednik Markota je pozdravljajući sve nazočne naglasio kako je Slavija stabilan i dobro organiziran klub te da je taj klub najbolji rezultat u svojoj povijesti postigao 2015. godine kada je osvojio u jakoj konkurenciji prvo mjesto i stekao pravo igranja u Drugog ligi.

-Tada smo procijenili da to financijski ne bismo izdržali te da je bolje ulagati u rad s mladima nego ići u viši rang natjecanja. Nismo pogriješili. U klubu danas djeluje osam kategorija, od limača do veterana. Svaka kategorija ima zasebnog trenera, a seniorska ekipa i pomoćnog, koji su školovani i licencirani za svoj posao. Slavija je ne samo ljubav, već i život, radi se s ljubavlju i zanosom jer to je ključan začin djelovanju svih ovih uspješnih godina. Zaljubljeni smo u ovaj kraj, koristimo potencijal ljudi radimo s ljubavlju i zanosom, i organizirali smo klub na zavidnoj razini. Ova uprava i vodstvo kluba smatra da je potrebno uvijek naslanjati se na nešto što postoji od prije, jer ne može se sva prošlost srušiti, kako bi se iskovala budućnost. Jer budućnost se ne događa sama od sebe, ona se stvara – rekao je između ostalog pozdravljajući sve nazočne Marinko Markota, predsjednik Nogometnog kluba „Slavija“ zahvaljujući  svima koji su dali svoj doprinos u radu kluba, kao i onima kojih više nema, a koji su ostavili duboki trag u njegovom djelovanju.

Predsjednik Markota je uputio posebnu zahvalu HNS-u i predsjedniku Marijanu Kustiću na velikoj pomoći za trening kamp i razumijevanju za klubove iz manjih sredina ostajući u uvjerenju da će u tome i dalje participirati.

Sve nazočne je pozdravila i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić upućujući čestitku povodom 95. obljetnice.

-Svaka udruga je važna za naš grad jer u njoj rade brojni volonteri koji su svojim radom stvaraju bolje uvjete za suživot naših sugrađana. Veliki je ovo broj godina djelovanja NK Slavija te temelj i zalog za budućnost za 150 djece u klubu. Gradska uprava raznim projektima i aktivnostima za naše sugrađane može pružiti podršku putem europskih sredstava, ministarstava i gradskog proračuna. Sve što radimo i ulažemo ima svoju svrhu i cilj, a i dalje ćemo nastojati biti stalna podrška, posebice za razvoj novih sadržaja za naše najmlađe sugrađane kako bi imali bolje uvjete za stasanje u zdrave i mlade osobe -naglasila je gradonačelnica Šarić.

Predsjednik požeško-slavonskog Nogometnog saveza Drago Lucić rekao je kako se NK Slavija može podičiti s odličnim rezultatima u zadnjih nekoliko godina.

-Uvjeren sam da će se takvi rezultati i ponoviti, te u budućnosti biti i još bolji – rekao je Lucić.

Čestitke na obljetnici uputila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je u mandatu pleterničke gradonačelnice dala svoj veliki doprinos razvoju kluba.

-Upućujem najiskrenije čestitke na visokoj obljetnici i 95 godina postojanja i na svemu onome što je učinjeno u prethodnim vremenima, a posebna čestitka na odluci da se ide u infrastrukturna ulaganja i pokušaj da se s mlađim kategorijama izgradi ono što nam svima treba, a to su mladi, zdravi i uspješni ljudi, ali i budući klupski igrači. Zahvaljujem svima onima koji su bili na čelu Slavije i drugima koji su učinili da klub proslavi 95. rođendan te ima stotinu i pedesetero djece koja treniraju na sportskom terenu. Želim vam još puno uspjeha u daljnjem radu i nastavite koracima kojim ste dobro krenuli, a zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu čijom su pomoći županijski klubovi ostvarili pojedine infrastrukturne projekte – rekla je Antonija Jozić, požeško-slavonska županica.

Nazočnima su se obratili i čestitke uputili predsjednik Hrvatskog Nogometnog saveza Marijan Kustić te ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Za doprinos u radu kluba predsjednik NK Slavija Marinko Markota uručio je zahvalnice gradonačelnici Pleternice Mariji Šarić, predsjedniku Županijskog nogometnog saveza Dragi Luciću, požeško-slavonskoj županici Antoniji Jozić, predsjedniku Hrvatskog Nogometnog saveza Marijanu Kustiću i ministru rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću.

U glazbenom dijelu nastupili su učenici požeške Glazbene škole, Područnog odjela Pleternica.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek