Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Pleterničaninu (47) određen istražni zatvor jer je skoro usmrtio bivšu suprugu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Pleterničaninu (47) određen istražni zatvor jer je skoro usmrtio bivšu suprugu Požega.eu | Pleterničaninu (47) određen istražni zatvor jer je skoro usmrtio bivšu suprugu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

-Policijski službenici PU požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Ubojstvo u pokušaju“, „Prijetnja“ i „Nasilje u obitelji - izvijestila je 21. siječnja Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško slavonske.

-U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1974.) te je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela u stjecaju, i to ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi članka 34. Kaznenog zakona/11 i prijetnje iz članka 139. st. 2. i 3. KZ/11, u vezi članka 52. KZ/11 - navodi u svome priopćenju Županijsko državno odvjetništvo u Sl. Brodu.

Županijsko državno odvjetništvo u Sl. Brodu objavilo je danas priopćenje u kojem navode što se dogodilo, a vezano uz ovaj slučaj:

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 19. siječnja 2022. oko 6:15 sati, u prizemlju obiteljske kuće; nakon što mu je njegova bivša supruga, koja živi na katu iste kuće, rekla da će ga odvesti u bolnicu; ustao sa stolice i udario ju dlanom po licu, kao i da joj je, kada je krenula prema telefonu kako bi pozvala policiju, prišao s leđa i, u namjeri da ju liši života, počeo ju gušiti. U njegovoj su ga daljnjoj namjeri zaustavili ukućani.

Osnovano se sumnja da je od 25. kolovoza 2021. do 16. siječnja 2022. tijekom braka i nakon razvoda, svakodnevno prijetio svojoj supruzi ubojstvom, a posljednje prijetnje joj je uputio 16. siječnja 2022., pa su sve prijeteće riječi izazvale kod nje uznemirenost i strah za život", navode.

Dodajmo ovome kako je sudac istrage Županijskog suda u Sl. Brodu, prihvatio prijedlog ŽDO-a Sl. Brod, te je 47-godišnjaku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.