Pleterničanin Robert Dolovčak nakon glazbe stopama Furića, Kobca i Međugorca uz pomoć trenera Vajzera vježba bodibilding čekajući nastupe i dobre rezultate

Autor: Jelenko Topić

-Sport i glazba su moj život i sve sam podredio tome – riječi su mladog Pleterničanina do sada poznatog mladog pop pjevača Roberta Dolovčaka(40) poznatijeg kao LC Lunatic, a čije pjesme na internetu prate stotine tisuća obožavatelja. Čini se da će se za njega uskoro čuti i po sportskoj orijentaciji.

-U djetinjstvu sam se bavio rukometom igrajući za pleternički klub, no prateći rad i sportske uspjehe Antonija Furića, Miroslava Kolobarića Kobca, Roberta Međugorca i drugih, počeo sam trenirati bodibilding koji me oduševljava tako da sam spreman na nove izazove kroz mnogo truda i znoja kako bi ostvario što veći uspjeh – kaže nam Robert koji se odriče slobodnog vremena provodeći ga neumorno na treninzima, a promijenio je i način prehrane orijentirajući se na zdravu i lakšu hranu tj. poseban prehrambeni tretman za taj zahtjevan sport.  Nastoji se dobro pripremiti i uskoro nastupiti na natjecanjima gdje je željan vrhunskih rezultata.  

Potporu u ovom naumu Roberta Dolovčaka ima od Požežanina Karlo Vajzer(23), koji je krenuo u teretanu polaskom u srednju školu, a radi kao trener već šest godina, ostvarivši prestižnu diplomu sa Bodybuilding i fitness učilišta “Profesor Siser”. Na natjecanjima je od 2016. godine, te je bio vice prvak naše države u svojoj kategoriji. Najbolja titula je internacionalni prvak u svojoj kategoriji, nekoliko puta bio je na natjecanjima, te odradio nekoliko transformacija s ljudima što je posebnost ovog sporta.

-Kroz kraće vrijeme uz puno truda očekujem nastup na domaćim natjecanjima, a u planu je doškolovanje za trenera bodibildinga – kaže nadalje Dolovčak koji uskoro namjerava u ovom kraju otvoriti reprezentativnu teretanu u objektu površine oko 600 četvornih metara.

Podsjetimo se ponovo i glazbene karijere Roberta Dolovčaka koji se glazbom počeo baviti od osme godine posjetivši niz glazbene događaje kao što su DSDS, njemački popstar kod Detlefa, D sost i slični. Snimao je na engleskom, a zbog ovdašnje publike na hrvatskom jeziku od 2011. godine.

Ima desetak pjesama od kojih je najpoznatija Afrodita sa više od 194 tisuće pregleda na internetu, te dodatno na radio i televizijskim stanicama u našoj zemlji, te susjednoj Bosni i Hercegovini. U kolovozu je snimio pjesmu pod nazivom Za tebe živim autora Tihomir Kožina objavljenu za sarajevski Hayat Production, a vidjele je i čule tisuće obožavatelja.

Više iz kategorije