Pleterničani za radionice dobivaju novčanu potporu

Autor: D.K.

Na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu u programskoj djelatnosti interdisciplinarnih i novih umjetničkih i kulturnih praksi pristigle su ukupno 478 prijave, a za financiranje je odobreno 307 programa u iznosu od 724 tisuće eura.

U tom programskom području u 2023. godini, uvedene su značajne izmjene u djelokrugu područja te su detaljno definirani kriteriji za vrednovanje programa koji uključuju relevantnost i refleksivnost u odnosu na trenutne društvene pojave i suvremeni umjetnički kontekst, upotrebu novih i inovativnih jezika suvremene umjetnosti, primjenu novih tehnologija i teoretskih istraživanja u programu, interdisciplinarni ili transdisciplinarni pristup u istraživanju i produkciji rada, a posebno se vrednuje distribucija programa i uspostava mreže dugoročnih partnerstava koja će omogućiti široku dostupnost programa.

Za 2023. godinu potporu u ovoj oblasti dobit će Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica za radionice Ljetni bećarac i to iznosom od 663 eura, te Javna ustanova Pleternica, također za radionice, ali na temu Bećarac i rap – spoj nespojivog istim iznosom.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek