Pleternica osvanula okićena kockastim i državnim zastavama: “Znak potpore našim Vatrenima”

Autor: DK

Netko daje potporu našoj Vatrenoj nogometnoj ekipi na ovaj ili onaj način. Neki odlaze u daleku Rusiju bodreći ih s tribina dok je većina Hrvata i Hrvatica pred malim je ili velikim ekranima.

Hrvatska reprezentacija ili bolje rečeno naši reprezentativci nezaustavljivo koračaju ruskim stadionima, a atmosfera u Hrvatskoj se zahuktava uoči današnje utakmice s domaćinom na svjetskom prvenstvu. Atmosfera se potiče na različite načine u cijeloj Hrvatskoj i izvan nje gdje žive Hrvati.

Grad Pleternica je odlučio na jedan poseban način podići navijački duh i potaknuti svoje sugrađane, ali i sve putnike namjernike na odanost našim Vatrenima. Na ulazu u grad, s koje god strane dolazili, postavljeno je na rasvjetne stupove više od 200 “kockastih” i zastavica Republike Hrvatske. Prolazeći gradom vidljivo je da se i ugostiteljski objekti pripremaju za pravi nogometni spektakl. Uređene su terase i lokali u prigodnom “ruhu” dok su konobari u ugostiteljskim objektima, trgovci u prodavaonicama i brojni drugi već od ranog jutra u kockasto bijelim majicama.

Kako bi atmosfera u Pleternici bila i izgledala u navijačkom duhu za to se pobrinulo i nekoliko članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pleternica i zaposlenika Pleterničkog Komunalca koji su “krstareći” gradskim ulicama postavljali zastavice, što smo mi našim foto objektivom i zabilježili.

Iako je na putu izvan Hrvatske, a nije u Rusiji, uspjeli smo dobiti ranojutarnju izjavu gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić, koja bi se do početka utakmice trebala pridružiti svojim sugrađanima i na njoj već ugodnom mjestu pogledati nogometni spektakl.Gradonačelnica je kao i uvijek optimistična te je naglasila kako se nada da će zastavice ostati sve do 15.srpnja kada je predviđena utakmica za prvo mjesto. Izrazila je i uvjerenje kako će  nakon šampionske pobjede Vatrenih vrijedna ekipa DVD-a Pleternica i Pleterničkog Komunalca, koji su i postavili zastavice, sa zadovoljstvom ih spremiti za neka nova Svjetska i Europska prvenstva.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: