Pleternica kreće u izgradnju stambenih zgrada u užem centru grada: “Želja nam je da mlade obitelji po povoljnijim uvjetima dođu do vlastitog stana”

Autor: D.K.

Rok za predaju popunjenih anketnih upitnika je 30 dana od dana objave ovoga poziva, odnosno najkasnije do 25. lipnja 2020. godine.

Program poticanja stanogradnje Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama već je poznat javnosti, a temeljem upita građana Grad Pleternica se odlučio putem tog programa krenuti u izgradnju stambenih zgrada u užem centru grada.

– Desetljećima nije bilo gradnje višestambenih zgrada u Pleternici, a mi trenutačno raspolažemo parcelama u užem centru grada. Konkretno radi se o parcelama u ulici Ive Tomića Baje koje će se staviti u funkciju izgradnje POS-ovih stanova za građane koji na taj način žele riješiti stambeno pitanje. Posebice tu mislimo na mlade obitelji koje po povoljnijim uvjetima mogu doći do vlastitog stana – kaže Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Prvi korak u procesu je ispunjavanje ankete od strane građana koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a zainteresirani su za rješavanje istoga putem Programa društveno poticajne stanogradnje (POS).

– Pozivam građane da se prijave kroz informativni anketni upitnik i ukoliko bude zainteresiranih pristupit ćemo sklapanju ugovora s APN-om oko pripreme dokumentacije i izgradnje – zaključuje Jozić.

Više o samom Programu poticane stanogradnje pročitajte na službenim web stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i na službenim web stranicama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Anketni upitnik može se preuzeti osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Pleternice, Trg hrvatskih branitelja 1, Pleternica, kao i na službenoj web stranici Grada Pleternice. Ispunjen i potpisan upitnik dostavite na adresu: Grad Pleternica, Trg hrvatskih branitelja 1 ili skeniran poslati na adresu: grad@pleternica.hr

Rok za predaju popunjenih anketnih upitnika je 30 dana od dana objave ovoga poziva, odnosno najkasnije do 25. lipnja 2020. godine.

Izvor: pletrernica.hr

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek