Pleternica jako dobro zna kako dobiti sredstva EU: U 2017. godini ugovoreno 236 milijuna kuna bespovratnih sredstava /FOTO/

Autor: D.K.

PLETERNICA – Neke se svari mogu osporavati, ali brojke nikako. Što se i koliko napravilo u Pleternici u 2017. godini na susretu s gospodarstvenicima i obrtnicima gradonačelnica Antonija Jozić prezentirala je brojne aktivnosti i sve ono što je sa svojim suradnicima radila te koliko je bespovratnih sredstava povukla iz raznih fondova kako bi svoj grad učinila ljepšim po mjeri za svakog čovjeka vodeći računa o širenju i jačanju kako gospodarstva tako i obrtništva.

-2017. godina zasigurno će biti upamćena kao jedna izvrsna godina za grad Pleternicu zbog dvije stvari. Jedna je 236 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja smo uspjeli samo u još uvijek ovoj 2017. ugovoriti i kreće realizacija projekata koji se financiraju sredstvima EU. Druga je činjenica analiza Zavoda za statistiku i izvješće u kojem se Pleternicu kao manji grad gdje je zabilježen najveći porast zaposlenih. To je naravno rezultat rada svih ovih ljudi koji su ovdje, a to su gospodarstvenici i obrtnici s područja grada Pleternice koji su došli na tradicionalni prijem i blagdansko druženje. Svima njima se i ovom prilikom zahvaljujem na svemu što rade i čine na razvoju gospodarstva i obrtništva posebno na zapošljavanju što je jako bitno. Dovoljno je samo jedno novo radno mjesto čime radimo veliki iskorak i idemo naprijed. Svake godine grad Pleternica će zasjesti na ono mjesto koje mu pripada, a to je mjesto razvijenih hrvatskih gradova – istakla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice dodajući kako je u svakom slučaju svim poduzetnicima s područja grada Pleternice zanimljiv program razvoja gospodarstva i koje će mjere upravo oni moći kroz njega koristiti.

-Grad Pleternica će svim poduzetnicima isplaćivati iz proračuna, prema svim onim mjerama koje su navedene u programima, financijska sredstva za što je u proračunu osigurano milijun kuna. Ako interes bude veći, a to sam rekla i na sjednici Gradskog vijeća, taj iznos za potpore ćemo povećati kroz rebalans proračuna – dodala je gradonačelnica Jozić.

Na području grada Pleternice zabilježen je porast kako obrtnika tako i tvrtki. U 2017. godini je 95 trgovačkih društava, odnosno tvrtki, a u 2016. godini je bilo 84. Obrtnika je sa 114 koliko ih je bilo u 2016. godini poraslo na brojku od 120 u 2017. godini.

Na tradicionalni prijem uz gospodarstvenike i obrtnike odazvali su se i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Požeško-slavonske županije, njen predsjednik Luka Balenović, te predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk i Udruženja obrtnika Mile Golić.

Svim nazočnima se na prijemu obratio predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk koji izrekao sve pohvale gradonačelnici Jozić, na njem trudu i zalaganju u očuvanju ali poticanju obrtništva.

Luka Balenović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Požeško-slavonske županije prezentirao je stanje u gospodarstvu na području županije i pohvalio poticanje gospodarstva u gradu Pleternici kroz mjere koje su donesene.

Na kraju je, između ostalog, gradonačelnica Jozić poželjela svim gospodarstvenicima i obrtnicima da se njihovo poslovanje u narednoj 2018. godini barem udvostruči.

/Foto: Marko Krstanović/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek