Pleternica dobiva e-inkubator: “Želimo da se mladi nakon završenih fakulteta vrate u svoje rodno mjesto”

Autor: D.K.

blankPLETERNICA – Uz tri velika gradilišta u Pleternici koja su gotovo jedno uz drugo u samom središtu grada, na kojima se grade Trg bećarca, Multimedijalna dvorana i Srednja škola, ovih je dana otvoreno još jedno. Naime, radi se o početku izgradnje zgrade Pleterničkog e-inkubatora, o čemu smo pisali. Riječ je o projektu vrijednom 8,3 milijuna kuna.

blankNova poslovna zgrada, Pleternički e-inkubator prostirat će se na 417 m2 prostorne površine, bit će namijenjen poduzetnicima i IT tvrtkama. Projektom je predviđeno 11 ureda, 4 box ureda, dvije video konferencijske dvorane, virtualna recepcija, dvije arhive, skladišni prostor te kuhinja.

blankPleternički e-inkubator će biti povezan sa sadašnjom Gradskom kućom i s 93 posto sufinancira sredstvima EU dok će preostalih 7 posto financirati partneri projekta grad Kutjevo i Pleternica te Poduzetnički centar Pleternica d.o.o.

blank-Zašto e-inkubator? E-inkubatorom želimo odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo. Jedan izazov je niska poduzetnička aktivnost kojoj svjedočimo posebice u ruralnim dijelovima Slavonije, a drugi izazov kojem svjedočimo svaki dan je iseljavanje mladih, i to ne samo u strane zemlje nego i odlazak mladih na fakultete u druge gradove, a nakon fakulteta nađu radna mjesta u tim gradovima i ne vrate se nazad u svoje rodno mjesto. Kad već neki odu na fakultet u Varaždin, postanu programeri, želja nam je da te mlade obrazovane ljude vratimo nazad u Pleternicu, da im damo da kroz projekt e-inkubator nađu svoj poslovni prostor, da im pomognemo s umrežavanjem s drugim IT firmama na nacionalnom i svjetskom tržištu. Poduzetnik informatičar svoje poslovanje može voditi u bilo kojem kutku svijeta pa zašto ne i u našoj prekrasnoj Pleternici – naglasila je tada na predstavljanju projekta Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

blankNa upit vezan o početku izgradnje zgrade e-inkubatora gradonačelnica Jozić je potvrdila da su počeli pripremni radovi te naglasila kako će se početi i s rušenjem garaža koje se nalaze u dvorištu Gradske kuće. Naglasila je i kako Podravska banka treba izmjestiti bankomat kako bi se moglo pristupiti kompletnim radovima i iskopima.

-Očekujem da će ozbiljna gradnja i iskopi ubrzo krenuti te da će se izgradnja odvijati u planiranim rokovima – dodala je gradonačelnica Jozić.

Kroz projekt se daje poseban naglasak na razvoj IT tvrtki i primjenu suvremenih tehnologija, a izgradnjom e-inkubatora predviđena je kompletna opremljenost namještajem IT opremom za video-konferencijske dvorane i virtual recepciju te virtual office box urede.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića