Pleternica dobiva e-inkubator: “Želimo da se mladi nakon završenih fakulteta vrate u svoje rodno mjesto”

Autor: D.K.

PLETERNICA – Uz tri velika gradilišta u Pleternici koja su gotovo jedno uz drugo u samom središtu grada, na kojima se grade Trg bećarca, Multimedijalna dvorana i Srednja škola, ovih je dana otvoreno još jedno. Naime, radi se o početku izgradnje zgrade Pleterničkog e-inkubatora, o čemu smo pisali. Riječ je o projektu vrijednom 8,3 milijuna kuna.

Nova poslovna zgrada, Pleternički e-inkubator prostirat će se na 417 m2 prostorne površine, bit će namijenjen poduzetnicima i IT tvrtkama. Projektom je predviđeno 11 ureda, 4 box ureda, dvije video konferencijske dvorane, virtualna recepcija, dvije arhive, skladišni prostor te kuhinja.

Pleternički e-inkubator će biti povezan sa sadašnjom Gradskom kućom i s 93 posto sufinancira sredstvima EU dok će preostalih 7 posto financirati partneri projekta grad Kutjevo i Pleternica te Poduzetnički centar Pleternica d.o.o.

-Zašto e-inkubator? E-inkubatorom želimo odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo. Jedan izazov je niska poduzetnička aktivnost kojoj svjedočimo posebice u ruralnim dijelovima Slavonije, a drugi izazov kojem svjedočimo svaki dan je iseljavanje mladih, i to ne samo u strane zemlje nego i odlazak mladih na fakultete u druge gradove, a nakon fakulteta nađu radna mjesta u tim gradovima i ne vrate se nazad u svoje rodno mjesto. Kad već neki odu na fakultet u Varaždin, postanu programeri, želja nam je da te mlade obrazovane ljude vratimo nazad u Pleternicu, da im damo da kroz projekt e-inkubator nađu svoj poslovni prostor, da im pomognemo s umrežavanjem s drugim IT firmama na nacionalnom i svjetskom tržištu. Poduzetnik informatičar svoje poslovanje može voditi u bilo kojem kutku svijeta pa zašto ne i u našoj prekrasnoj Pleternici – naglasila je tada na predstavljanju projekta Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

Na upit vezan o početku izgradnje zgrade e-inkubatora gradonačelnica Jozić je potvrdila da su počeli pripremni radovi te naglasila kako će se početi i s rušenjem garaža koje se nalaze u dvorištu Gradske kuće. Naglasila je i kako Podravska banka treba izmjestiti bankomat kako bi se moglo pristupiti kompletnim radovima i iskopima.

-Očekujem da će ozbiljna gradnja i iskopi ubrzo krenuti te da će se izgradnja odvijati u planiranim rokovima – dodala je gradonačelnica Jozić.

Kroz projekt se daje poseban naglasak na razvoj IT tvrtki i primjenu suvremenih tehnologija, a izgradnjom e-inkubatora predviđena je kompletna opremljenost namještajem IT opremom za video-konferencijske dvorane i virtual recepciju te virtual office box urede.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88