“Plesom kroz život” – tradicionalni godišnji sukus rada svih Ilijaninih plesača

Autor: S.P.

 UO Plesna radionica Ilijane Lončar izvest će u Gradskom kazalištu Požega svoju 22. godišnju produkciju “Plesom kroz život” koja je tradicionalni godišnji sukus rada svih Ilijaninih plesača. U 12 koreografija predstavit će se 150 plesača u dobi od 3 do 17 godina, a plesat će u tri termina – premijera je 18. lipnja u 11,00 sati, a reprizne izvedbe 19. lipnja u 11,00 i 18,00 sati.

Svi koji prate predani umjetnički i pedagoški rad Ilijane Lončar već znaju kako ih ovaj vikend očekuje prava plesna poslastica. U skladu s principom umjetničkog izražavanja koji njeguje Ilijana, mladi plesači, predstavit će koreografije u čijem su kreativnom procesu i autorskom radu i sami sudjelovali.

“Unutar tih 12 koreografija predstavit će se deset plesnih grupa. Nedjeljnju dopodnevnu izvedbu prenosit ćemo i uživo na YouTube kanalu Ilijana Lončar. Naime, sve tri izvedbe u Gradskom kazalištu Požega su popunjene tako da nas oni koji nisu stigli do svoje ulaznice mogu pratiti online.Program se održava uz potporu Grada Požege i Požeško-slavonske županije,” rekla je Ilijana Lončar dodajući kako je dio koreografija već pretpremijerno izveden na drugim pozornicama i to u Gradskom kazalištu Trešnja u Zagrebu te u Sisku.

Nakon godišnje produkcije Ilijanini plesači nastupit će u svom gradu na drugim manifestacijama. “Pozvani smo sudjelovati u glazbeno-plesnom programu Ivanjskog krijesa 21. lipnja na Trgu sv. Trojstva u 17,00 gdje ćemo se predstaviti s četiri uzrasne grupe i četiri koreografije.” najavila je Ilijana.

Slijedi i završetak ovogodišnjeg projekta gostovanja profesionalnih plesnih predstava “Svi na plesnu predstavu”. U Gradskom kazalištu Požega u sklopu ovog projekta 25. lipnja u 11,00 sati gostovat će multisenzorna predstava za bebe “Ninabu”. “To je druga izvedba ove predstave, uz podršku Ministarstva kulture vraćaju nam se kazalište Mala scena i Umjetnička organizacija Šuma i nadamo se da ćemo skupiti 15 beba starosti od 3 do 18 mjeseci s roditeljima, te pozivam sve zainteresirane roditelje da nam se jave preko naše web stranice www.ilijanaloncar.hr. Isti dan, kao završetak naše plesne sezone najavljujemo predstavu za sve uzraste Teatra Cirkus punkt “Generacija XYZ” , dio autorskog tima je i naša Požežanka Marijana Matoković, a izuzetno nas veseli da će predstava biti izvedena na vanjskom prostoru u dvorištu kazališta. Predstava spaja različite izvedbene umjetnosti – glumu, fizički teatar, ples – tako da će biti zanimljiva svim generacijama.” rekla je Ilijana.

Uz završetak edukacijskih programa UO Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja i gostovanja diljem Hrvatske, a posebno se vesele, kako ističe Ilijana, nakon dvije godine ponovo posjetiti Istarsko narodno kazalište u Puli gdje će nastupiti 28. lipnja sa 16 plesača. Već tradicionalno nastupit će i na ovogodišnjem Šibenskom plesnom festivalu i to 29. srpnja s nastupom od 30 minuta. “Bit ćemo gosti Festivala kojeg ćemo popratiti od početka od kraja, jer iako nastupamo 29. srpnja u Šibeniku ćemo biti već 25. srpnja. Pratit ćemo sve predstave jer vrlo je respektabilan popis izvođača iz zemlje i svijeta pa je poseban doživljaj i pratiti i nastupati na tom festivalu.”dodaje Ilijana.

Lijepe vijesti upotpunjuje i ona da su se mali Ilijanini plesači od 4 do 5 godina nedavno vratili s uspješnog gostovanja u Zagrebu gdje su uspjeli izboriti finale TREPS-a u kategoriji Trepsić, te će se u studenom vratiti na Trešnjinu scenu s najboljim koreografijama selektiranim od strane stručnog povjerenstva. “To nam je već u sljedećoj sezoni, a naši upisi počinju od 22. kolovoza i nadamo se još uspješnijoj 23. sezoni s još više lijepih doživljaja i rezultata.” zaključila je Ilijana.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot