Plesnoj radionici Ilijane Lončar nagrada za najbolju izvedbu

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / VELIKA GORICA – U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, prošlog vikenda, u Velikoj Gorici, održan je 28. susret hrvatskih plesnih ansambala. Nastupilo je 250 mladih plesača unutar 16 plesnih skupina iz  Hrvatske te 3 gostujuće iz Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Ukupno je prikazana 31 koreografija.

Susret se po treći puta održavao u Velikoj Gorici u sklopu manifestacije Velikogoričke večeri,a suorganizatori su bili Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Nakon nastupa u dvorani, program je nastavljen u parku dr. Franje Tuđmana s 1. #Share-aj pokret plesnim festivalom u organizaciji Plesnog kluba Megablast, a sudionici Susreta sudjelovali su na plesnoj radionici Suvremeni ples pod vodstvom Ide Jolić.

Nakon završenih koncerata, tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Vlasta Kaurić, Ida Jolić i Tihomir Kološić održalo je okrugle stolove sa predstavnicima skupina i dodijelilo Nagrade Hrvatskog sabora kulture. Nagradu Hrvatskog sabora kulture za najbolju koreografiju dobio je ovogodišnji debitant Plesni klub „Art“ iz Karlovca.

Nagrada za najbolju izvedbu otišla je Umjetničkoj organizaciji Plesnoj radionici Ilijane Lončar iz Požege za koreografiju „Licem u lice“, dok je Plesna udruga „Gesta“ iz Zadra dobila Nagradu Hrvatskog sabora kulture za najbolji kostim.

Foto: I.L.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: