Plesne radionice “Pokret i mi” za školarce kao najava Svjetskog dana plesa

Autor: Požega.EU

Plesna radionica pod nazivom “Pokret i mi” Ilijane Lončar je svojevrsna najava Svjetskog dana plesa koji je sve bliže i obilježava se 29.travnja.  Gostovala je u Osnovnoj školi Zdenka Turkovića u Kutjevu čime je započeo ovogodišnji projekt “INTERAKCIJE 10” u organizaciji Udruge Ples i dijete DaCi-Hrvatska čiji je Ilijana višegodišnji član.

Koronavirus je pogodio i samu radionicu kao i brojne sportske i umjetničke grane no dovitljiva Ilijana je doskočila zabrani rada radionica u zatvorenom prostoru pa odnedavno djeluje kao “Radionica na linoleumu” pod otvorenim nebom.

Radionica je održana uz poštivanje trenutnih epidemioloških mjera na školskom igralištu, djeca su pažljivo slušala upute, kreativno se izražavala pokretom uz glazbu, međusobno uvažavajući jedni druge, a brojna pitanja voditeljici ove predivne akcije su rekla sve o interesu i motivaciji školaraca za ples. Projekt se nastavlja idući tjedan u OŠ Antuna Kanižlića u Požegi te OŠ Okučani.

Radionica je namijenjena je učenicima nižih razreda kako bi im približili i osvijestili radost kretanja i međusobne komunikacije kroz ples i igru. Sve je proteklo u sunčanom ozračju i razigranom raspoloženju. Hvala učiteljicama, pedagogu i ravnatelju škole na ljubaznosti i interesu. Osjetila sam da su djeca uživala kao i ja. – rekla je Ilijana.

Izvor: Kutjevacki.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88