Plemenitost u Uskrsnom vremenu članova Društva prijatelja Hajduka

Autor: Požega.EU

POŽEGA /  VINKOVCI – Uskrs 2015., najveći katolički blagdan, ostat će dugo zapamćen kod obitelji Antonija Štrbe, “hajdukovca” iz Jarmine pokraj Vinkovaca. Šesteročlana obitelj proteklih je devet mjeseci živila bez struje i vode. Četvero djece sa svojim roditeljima nisu imali život dostojan današnjem vremenu, jedno se dijete razbolilo iz kojeg su razloga socijalni radnici iz Vinkovaca odlučili dvoje djece preseliti u Dom.

Nakon što je priča bračnog para Štrbo objavljena na interentu, reagirao je Grad Vinkovci, koji je toj obitelji dodijelio stan a osjećaji su se pobudili i kod drugih brojni ljudi velikog srca, koji su u kratkom roku mladom bračnom paru pomogli da se dobiveni stan opremi kako bi kako tako imali primjeren način života.

Teška priča o obitelji Štrbo nije ostavila ravnodušnima “slavonske hajdukovce” koji su okupljeni u Udrugama Društva prijatelja Hajduka. Naime, na inicijativu Društva prijatelja Hajduka iz Požege održan je sastanak na kojem je odlučeno pomoći Antoniu i njegovoj obitelji kako bi Uskrs proveli dostojanstveno kao i svaka obitelj koja se raduje tom obiteljskom blagdanu. U samo nekoliko dana članovi Udruga DP Hajduka iz Požege, Orahovice, Feričanaca i Novske, prikupili su veće količine hrane i odjeće i drugih kućnih potrepština i sve to odvezli u Vinkovce.

– Čuo sam za tužnu priču Antonia i njegove obitelji. U meni se probudila želja da sa svojim prijateljima iz ostalih društava pokušamo pomoći. Za pet minuta smo se dogovorili i u samo tjedan dana uspjeli smo napuniti automobil namirnicama, odjećom, igračkama i drugim potrepštinama koje život znače – rekao je predsjednik Društva prijatelja Hajduka iz Požege Mato Sigurnjak naglasivši sa su iz “Zlatne doline” sve to odvezli na Veliki petak obitelji Štrbo.

– Kada me nazvao gospodin Sigurnjak, ostao sam izenanđen viješću da će nam pomoći članovi Udruga iz Orahovice, Požege, Feričanaca i Novske. Ja sam veliki navijač Hajduka, no na žalost nisam u mogućnosti učlaniti se u svoj voljeni klub, jer živimo od dječjeg doplatka i socijalne pomoći, ali valjda će doći i bolji dani za moju obitelj. Sada kada smo ponovo svi na okopu vjerujem da ću naći posao i krenuti s normalnim životom. Hvala svim hajdukovcima iz Požege, Orahovice, Feričanaca i Novske, koji su pokazali veliko srce. Uskrs će i nama biti sada bogatiji i sretniji. Još jednom veliko hvala – rekli su govoreći kroz suze Antonio i Antonija Štrbo nakon što su primili ne očekivanje goste koji su ih svojom plemenitom gestom humanošću iznenadili.

Čelnici četiri slavonske Udruge, koje su sudjelovale u akciji spremni su ponovo pomoći, posebno navijačima Hajduka i njihovim obiteljima koje danas žive teško, jer u 21. stoljeću biti bez vode i struje ne može se živjeti.

– Kada smo čuli kako žive Antonio i Antonija te njihova djeca, nismo dvojili niti sekunde. Kupili smo ono najosnovnije što je potrebno svakoj obitelji. Ovakve akcije još više zbližuju nas koji radimo u Udrugama Društava prijatelja. Vjerujem kako je obitelj Štrbo imala dostojanstven i balgoslovljen Uskrs – zaključio je Mato Sigurnjak.

Nakon prve zajedničke odrađene humanitarne pomoći, članovi slavonskih Udruga DP Hajduka, najavljuju nove akcije koje imaju za cilj pomoći onima koji su u potrebi i koji žive u današnjem vremenu životom koji nije dostojan da se živi ne dostojan za čovjeka.

(Tekst: DK / Društvo prijatelja Hajduka Požega, Foto: Društvo prijatelja Hajduka Požega)

Više iz kategorije