Platili su nam da se popnemo i sviramo na hrpetini slame – prisjeća se nekadašnji tamburaš Josip Štetić jedne svadbe /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Rođeni Nurkovčanin Josip Pepa Štetić, dugogodišnji svirač bugarije i berde na svadbama i zabavama u požeškom kraju, proslavio je 80. rođendan sa svojom rodbinom, prijateljima i naravno sviračima iz svoje mladosti. Bilo je to lijepo druženje i pjesmom podsjećanja na vremena koja su odavno prohujala.

-Počeo sam svirati u sastavu prijatelja Ivana Gurdona s kojim sam zajedno išao na zanat, a na tavanu kuću smo razvlačili žice po rogovima krova te se tako učili svirati – prisjeća se dana mladosti svirač Pepa dodajući da je u početku s njima svirao violinista Pepa Bajt, a kasnije su dvojica Pepa svirali sa Slavkom Marićem uz grupi Lord.

-Sjećam se na jednoj svadbi su nam platili da se popnemo na veliku hrpu  slame i gore sviramo što smo učinili jer su se smišljale svakakve zgode u takvim prigodama – nastavlja nam Štetić koji je završio stolarski zanat, te radio u nekadašnjoj Lipi današnjem Spin Valisu odakle je otišao u mirovinu.

Rođen je 5. ožujka 1942. godine, cijeli život živio u Nurkovcu, a sudbina je htjela da mu životna družica bude susjeda Marija s kojom je stekao kćer Jasnu udanu za Nikicu Blažanina u Drškovce, te sina Darija koji je u braku sa Renatom.

Dakako došli su kroz životni vijek i unuci njih šestero, a uskoro će biti i praunuka. Djedovu tradiciju bavljenja glazbom nastavila su dva unuka Josip Blažanin je doktorirao harmoniku, sada živi u Danskoj, te unuk Stjepan svirajući gitaru u požeškoj grupi Libreto.

Na ovoj obiteljskoj  fešti Pepin najbolji prijatelj Ivo Rodić Roka kroz prigodnu besjedu prisjetio se njegovog života, sviranja i dogodovština, zapjevali su slavljenik Josip Štetić, školski mu kolega Gurdon koji je prije pedesetak godina snimio gramofonsku ploču s pjesmom Čaša za čašom, a svirali su oni iz nešto mlađe generacije: slavljenikov nećak harmonikaš Darko Rodić, klavijaturista Željko Ivanović, te gitarista Nikica Oberan.

Slavljeniku su supruga i potomci pripremili tortu u obliku tambure koju je on zarezao, a veselih pjesama iz prošlih desetljeća bilo je do kasnih noćnih sati.

FOTO: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88