“Planulo više od 20 kilograma kulena u nekoliko minuta” /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Nakon jučerašnjeg ocjenjivanja kulena koje su uzorke proizvođači donijeli na 37. Kulenijadu građanima su danas bili ponuđeni uzorci na degustaciju. Iako je bilo više od 20 kilograma kulena za samo nekoliko minuta nije bilo više niti jednog komadića te stare slavonske delicije. Kulenijada u Požegi je kao takva najstarija manifestacija koja se održava na ovim prostorima, a i šire, pa i nije za čuditi se toliko velikom interesu građana za tu manifestaciju.

Uz degustaciju kulena, u organizaciji tjednika Kronika požeško – slavonska održan je i Sajam antikviteta na koji se odazvala 30-ak izlagača, a upriličena je Modna revija kolekcija učenica požeške Obrtničke škole.

Za dobro raspoloženje na dijelu požeškog središnjeg trga, ispred Gradske kuće gdje su se manifestacije i odvijale pobrinuo Libreto band.

Kako to i priliči sve Požežane i oni koji su došli na spomenute manifestacije u Zaltnu dolinu pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić s kojim su u društvu bili njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha.

– Pozdravljam vas na najdugovječnijoj i najboljoj, 37. Kulenijadi u Požegi. Imali smo 33 uzorka i pokazala se uistinu vrhunska kvaliteta, a posebno se ponosimo što smo nakon niza godina konačno revitalizirali i našu Udrugu kulenara. Svi zajedno moramo prihvatiti i početi na pravi način promovirati ono što je najbolje u Slavoniji, a osim dobrih ljudi to su naravno, vina i naši suhomesnati proizvodi. Po tome trebamo biti prepoznatljivi, time se moramo ponositi i moramo to početi prodavati kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, jer to je vrhunski proizvod. Ovdje je prisutna jedna prekrasna priča, sinergija gastronomije i tradicije, nastavit ćemo tako jer jedna je Požega i svi moramo uložiti napore kako bi naša mladost ostajala, ali i kako bi svi živjeli kvalitetnije – rekao je Darko Puljašić gradonačelnik Požege.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj: