Planinarski pohod na najviši vrh Požeške gore “Kapavac” /FOTOGALERIJA/

Gotovo 180 planinara iz 13 slavonsko-baranjskih društava pohodili su najviši vrh Požeške gore Kapavac. Tu planinarsku manifestaciju sedmu godinu za redom organizira Sekcija Planinarskog društva „Kapavac“ iz Zakorenja podružnica Planinarskog društva Sokolovac iz Požege, od njenog osnivanja 2012. godine.

Staza pohoda je duga oko 5,5 kilometara i vodi od naselja Zakorenje sjevernim obroncima Požeške gore do vrha  Kapavac na nadmorskoj visini od 618 metara. Staza je na pojedinim dijelovima strma. Bez obzira na to što je takva staza pogodna je za sve uzraste planinara. Vrijeme je bilo naklonjeno izletnicima, sunčano i toplo što je jedan od razloga tolikom broju planinara koji su se odazvali na taj pohod.

Kao i prethodnih godina pohod je krenuo od starog sela Zakorenja, ispred planinarske kuće Bajinog kiljera (235 metara nadmorske visine) do vrha Kapavca. Na cilju, izletnike su dočekali članove Udruge „Tisovac“ iz istoimenog sela sa slavonsko-brodske strane i ponudili ih napitcima i okrjepom. Istim putem su se izletnici vratili do Vatrogasnog doma u Zakorenju gdje ih je domaćin ugostio ručkom i pićem, a riječ je o juhi, prasećoj pečenici i štrudlu od oraha i maka. Za zabavni dio programa pobrinuli su se glazbenici iz Rešetara “2 plus 2“.

Prema riječima pročelnika Sekcije Mateja Lončarevića, kada su kretali u organizaciju tog izleta prije sedam godina namjera im je bila da slavonski planinari osim Papuka i Psunja upoznaju i druge požeške planine, pa tako i Požešku goru. Pohod je iz godine u godinu sve poznatiji i posjećeniji o čemu govori i ovogodišnji pohod u kojem su sudjelovali planinari iz cijele Slavonije i Baranje. 

Na raspolaganju su bili i članovi požeškog HGSS-a koji kako doznajemo nisu imali potrebu za intervencijama.

/Foto: D. Mirković/ 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment