Planinari Sokolovca u pohodu na tradicionalno Kutjevačko Martinje [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Već po tradiciji ranijem rasporedu veliki broj planinara početkom studenom pohodi Papuk i Krndiju na tradicionalno Kutjevačko Martinje. I ove godine tridesetak njih zabave željnih planinara Sokolovca krenulo je put grada Kutjeva. Nakon okupljanja brojna planinarska društva uživala su u slavonskom doručku koji je bio pripremljen za sve sudionike pohoda.

Prilikom pozdravnih govora domaćina predstavljene su staze koje su vodile najljepšim predjelima Krndije a kojima je bilo zajedničko ishodište Trg graševine u Kutjevu. Planinare je dočekalo prohladno vrijeme uz mjestimične padaline međutim ništa nije moglo omesti dobro raspoloženje te ugodno hodanje po svježem planinskom zraku. Prilikom hoda izletnici su nailazili na šumu odjevenu u jesensko ruho prekrivenu lišćem te zanimljivim bojama. Veliki broj planinara je krenuo prema planinarskoj kući Mlaka dok je jedan dio svoj hod usmjerio prema dvorcu u Kutjevu te Vili Vinkomir s koje se pružaju prekrasni pogledi na Požešku dolinu.

Povratkom na središnji Trg graševine okupljeni planinari uživali su u vrhunskim kutjevačkim vinima ponuđenim na brojnim štandovima te bogatoj gastronomskoj ponudi u kojoj su se najviše isticala tradicionalna slavonska jela čobanac i svinjska koljenica.

Najsvečaniji dio manifestacije bio je pučki Martinjski obred u kojemu Vinski biskup krsti mošt u vino. U navedenom ceremonijalu su sudjelovali i planinari. Nakon obreda sve okupljene su zabavljali TS De Gotho, TS Bisernica i Nevera band.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot