Planinari Sokolovca radnom akcijom uređivali svoj dom Lapjak na Papuku [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Kako već tradicija i nalaže početkom jeseni požeški planinari su odradili uspješno još jednu radnu akciju i to na održavanju svojih objekata. Početkom tjedna vrijedne članice Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac su očistile Planinarski klub u Požegi, a tijekom vikenda su imali za veliku akciju uređivanja i čišćenja svoga doma Lapjak u Velikoj na koju se odazvalo tridesetak planinara.

Dio ekipe je čistio kuhinju, hodnika, velike sale i spavaonice i prozora. Imajući u vidu da uskoro dolaze velike planinarske manifestacije druga ekipa je brusila i farbala metalnu ogradu, te je pripremala za postavljanje novih drvenih dijelova.

Veliki posao se napravio i oko doma gdje su uređeni cvjetnjaci, okolne staze, te prostor i parkiralište odakle je uklonjeno lišće i trimerom pokošena trava. Tehnički potkovan dio ekipe je  postavio novi televizijski prijemnik kojega je kupilo Društvo s ciljem podizanja kvalitete boravka u planinarskom domu.

Nadalje iz spavaonice je su izvađene i prozračene deke, te ponovno spremljene u ormare. Na kraju je očišćen podrumski prostor. Nakon kvalitetno obavljenog posla za sve planinare bio je organiziran ručak i piće. Vrijedne planinarke za iznenađenje su ispekle slavonske kolače.

Predsjednik Sokolovac Bruno Horvat zahvalio se članovima na volonterskom radu i entuzijazmu kojeg pokazuju prema radu za opće dobro. Druženje je nastaviljeno do kasnih poslijepodnevnih sati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot