Požega.eu

Planinari Sokolovca nepoznatom stazom na izvoru rijeke Orljave /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Planinari Sokolovca nepoznatom stazom na izvoru rijeke Orljave /FOTO/ Požega.eu | Planinari Sokolovca nepoznatom stazom na izvoru rijeke Orljave /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko TopićOve nedjelje petnaestak planinara požeškog društva Sokolovac krenulo je iz sela Rogulje na području grada Pakraca na izvor Orljave unutar planine Psunj. Na tu lokaciju obično se ide s planinarskog doma Strmac iznad Nove Gradiške ili iz sela Mijači, a ovo je jedina staza kojom se cijelim putem prati tok navedene rijeke.
Iako je najavljeno da će staza s pauzama trajati 6 sati, ovisno o spremnosti ekipe, i da treba ponijeti planinarske štapove, pokazalo se da je ekipa bila iznimno spremna,  te su stazu prešli za nešto više od pet i pol sati uz forsiranje Orljave dvadesetak puta što je precizno prebrojala članica Sokolovca Dragica Stanišić.Osim dvoje sudionika izleta, koji su u u nekoliko navrata ovu stazu obišli ranije, od ostalih nitko tim predjelima nije prolazio jer se rijetko obilaze, a svi planinari su se složili da se ovuda treba češće hodati. Po tragovima na koje su planinari nailazili staza bi najbolje mogla nositi naziv Kuda idu divlje svinje podsjećajući na poznatu i popularnu televizijsku seriju autora Ive Štivičića.
Uz nekoliko manjih proklizavanja, zaleđenog kamenja i nekoliko promočenih cipela, svi su do početne točke došli veseli i bez ozljeda.
Vodič izlet je bio neumorni planinar Predrag Livak.Kako je poznato, a na to članovi Sokolovca podsjećaju sve ljubitelji planinarenja i prirode, iduće nedjelje 16. siječnja HPD Sokolovac, odnosno njegova - sekcija Kapavac iz Zakorenja  organizira 10. Pohod na vrh Požeške gore Kapavac koji će biti izlet pun iznenađenja i dobrog raspoloženja kojega nikako nebi trebalo propustiti.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.