Planinari Sokolovca nepoznatom stazom na izvoru rijeke Orljave /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Ove nedjelje petnaestak planinara požeškog društva Sokolovac krenulo je iz sela Rogulje na području grada Pakraca na izvor Orljave unutar planine Psunj. Na tu lokaciju obično se ide s planinarskog doma Strmac iznad Nove Gradiške ili iz sela Mijači, a ovo je jedina staza kojom se cijelim putem prati tok navedene rijeke.
Iako je najavljeno da će staza s pauzama trajati 6 sati, ovisno o spremnosti ekipe, i da treba ponijeti planinarske štapove, pokazalo se da je ekipa bila iznimno spremna,  te su stazu prešli za nešto više od pet i pol sati uz forsiranje Orljave dvadesetak puta što je precizno prebrojala članica Sokolovca Dragica Stanišić.

Osim dvoje sudionika izleta, koji su u u nekoliko navrata ovu stazu obišli ranije, od ostalih nitko tim predjelima nije prolazio jer se rijetko obilaze, a svi planinari su se složili da se ovuda treba češće hodati. Po tragovima na koje su planinari nailazili staza bi najbolje mogla nositi naziv Kuda idu divlje svinje podsjećajući na poznatu i popularnu televizijsku seriju autora Ive Štivičića.
Uz nekoliko manjih proklizavanja, zaleđenog kamenja i nekoliko promočenih cipela, svi su do početne točke došli veseli i bez ozljeda.
Vodič izlet je bio neumorni planinar Predrag Livak.

Kako je poznato, a na to članovi Sokolovca podsjećaju sve ljubitelji planinarenja i prirode, iduće nedjelje 16. siječnja HPD Sokolovac, odnosno njegova – sekcija Kapavac iz Zakorenja  organizira 10. Pohod na vrh Požeške gore Kapavac koji će biti izlet pun iznenađenja i dobrog raspoloženja kojega nikako nebi trebalo propustiti.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot